Află care sunt simptomele chisturilor ovariene

uter

În cabinetele de obstetrica-ginecologie, din ce în ce mai multe femei, de vârste diferite, sunt diagnosticate cu ovare polichistice sau chisturi ovariene.

Chistul ovarian este o formațiune cu lichid situată la nivelul ovarului, care împiedică buna funcționare a acestuia, întucât ovarul este responsabil de producerea de hormoni sexuali feminini și cu reproducerea umana.

Chisturile pot varia mult în dimensiune și cele mai multe sunt de natură benignă (necanceroase). Iată care sunt semnele că trebuie să te prezinți la un control ginecologic și care pot indica prezența unor chisturi ovariene

Discomfort abdominal si pelvin

Durerea poate să fie ușoară, ca o înțepătură de ac, până la una intensă, de regulă în partea inferioară a abdomenului, în stânga sau în dreapta.

De cele multe ori, când durerea apare la ovarul drept se poate confunda cu semnele clinice al apendicitei. Aceasta poate să persiste de la până la câteva ore la câteva zile.

Atenție! Atunci când durerea este extrem de puternică, mergeți imediat la medic, fiindcă este posibil ca un chist să fie inflamat.

Dureri în timpul actului sexual

Dacă în timpul contactului sexual apar dureri, mai ales atunci când penetrarea este adâncă, este un semn că pe ovar se află un chist.

Probleme menstruale

Atunci când la declanșarea menstruației apar dureri insuportabile, sau în săptămâna de dinaintea menstruației se pot instala dureri în partea stângă jos, sau și în partea dreaptă.

Lipsa menstruatiei poate fi iar un semn că există chisturi ovariene. La doua luni de întârziere a menstruției, consultați imediat medicul de specialitate, dar înainte de acesta faceți un test de sarcină, daca este cazul.

Modificări hormonale

Chisturile pot determina și reacții hormonale precum: îngroșarea vocii, pilozitate excesivă, căderea părului în special in zona parietală (cheliere) etc.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate