Adevărul crunt despre boala studentei Teodora Tudose: a purtat în pântece embrionul fratelui geamăn

Adevărul crunt despre boala studentei Teodora Tudose: a purtat în pântece embrionul fratelui geamăn

Teodora Tudose este studentă la Drept și a fost diagnoticată cu o boală rară. Are doar 20 de ani, dar sănătatea ei este la pământ. Medicii au făcut o descoperire incredibilă, în urma unui control mai amănunțit. Teodora a trăit până acum purtând în pântece embrionul nedezvoltat al fratelui ei geamăn.

În timp, embrionul s-a transformat într-o tumoră care i-a distrus fetei sistemul imunitar şi a dus la declanşarea bolii: encefalită autoimună, conform digi24.ro. Fata este în comă de două luni, iar singura ei şansă este transferul la o clinică din străinătate.

Teodora Tudose este o studentă de 10 la Facultatea de Drept, din cadrul Universității din București. Din păcate, însă, această boală cruntă i-a îngreunat tinerețea.

„Era foarte energică, pusă pe învăţat, îşi lua foarte în serios facultatea şi activităţilre extracuriculare', a declarat studentul Alexandru Stoica.

„Teodora era o fire plină de viaţă, inspira încredere şi forţă', a spus Vlad Mureşan, pentru sursa citată.

Ce spun medicii despre boala tinerei

În toamna anului trecut, Teodora s-a plâns de dureri de cap şi stări de confuzie. A ajuns mai întâi la Spitalul Floreasca şi apoi la Elias. Diagnosticul este crunt: encefalită autoimună. De atunci, medicii se chinuie să o ţină în viaţă.

„Este o boală identificată în ultimii 10 ani, este practic un proces de inflamaţie a creierului ca urmare a unei agresiuni declanşate de propriul sistem imun. Problema nu este a lipsei tratamentului în sine, problema este a severităţii cazului care impune nişte îngrijiri speciale. Părinţii spun că singura şansă a Teodorei este să ajungă la o clinică specializată în neurologie din străinătate', a spus medicul primar neurolog la Spitalul Elias, Cristina Panea.

Tânăra a fost operată la sfârşitul anului trecut, doctorii au îndepărtat chistul, dar lupta ei abia a început.

„Medicii de aici au făcut tot ce se putea pentru ea. Încercăm să ne ducem cu ea la o clinică de neurologie specializată în boli autoimune, care să poată face acest tratament', a spus și Carmen Tudose, mama Teodorei.

Pentru că numai transportul ar costa în jur de 15.000 de euro, colegii Teodorei au început o campanie de strângere de fonduri.

„E foarte urgent să facem rost de 15.000 de euro însă acolo va fi nevoie de bani pentru ca părinţii să poată să stea cu ea', a declarat Daniel Stăncescu, unul dintre colegii fetei.

Medicii spun că sunt doar 1.000 de cazuri diagnosticate în toată lumea.

Foto: Facebook

Mihaela Tudor

Citește și:

O studentă de 20 de ani a fost diagnosticată cu o boală extrem de rară. În doar câteva zile a ajuns în comă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri