Femeile nu vor mai putea să facă avort fără acordul taților

Femeile nu vor mai putea să facă avort fără acordul taților

Dacă până acum fiecare femeie era liberă să decidă singură dacă face un avort sau nu, se pare că, în curând, această situație s-ar putea schimba. Tații sunt cei care ar putea decide dacă femeile cu care au un copil pot face sau nu avort, conform unui nou proiect de lege.

În prezent, parlamentarii lucrează la o lege care va oferi tatălui unui copil nenăscut posibilitatea de a se opune în mod legal ca femeia gravidă cu copilul lui să nu mai poată decide singură dacă păstrează sau nu sarcina.

Acest proiect de lege vine în contextul în care România are cea mai ridicată rată de avort din Europa: 480 de avorturi la 1.000 de naşteri, conform unui studiu publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.,Acest lucru semnifică faptul că aproape jumătate din copiii concepuţi sunt avortaţi, o rată de peste două ori mai mare decât media Uniunii Europene, potrivit Libertatea.ro.

Ce presupune proiectul de lege privind avortul

Pentru a reduce numărul de avorturi, se lucrează la această lege care nu va permite unei femei gravide să beneficieze de servicii medicale, dacă tatăl copilului său nu este de acord ca ea să facă avort.

„Categoric, femeia este singura care are dreptul de a decide asupra corpului ei. Dar când dai viață, o faci împreună cu altcineva, nu singură. Cred că este moral ca și partenerul să aibă un cuvânt de spus în ceea ce privește venirea pe lume a unui copil. În multe cazuri, tații iau decizia de a își crește singuri copiii, dacă mamele nu doresc acest lucru', susțin aleșii care lucrează la acestă lege.

De asemenea, actul normativ ar putea cuprinde prevederi care să interzică avortul după a 14-a săptămână de sarcină, conform sursei citate.

„Suntem încă în faza de proiect. Ne consultăm cu specialiștii în domeniu, cu cultele religioase și cu organizațiile pentru apărarea drepturilor omului și vom vedea cum va fi forma finală a legii. Sigur sunt lucruri de îmbunătățit, în urma discuțiilor', au mai spus autorii proiectului legislativ.

Întreruperea de sarcină se va putea face doar atunci când, în urma consultului medical, specialistul hotărăște că păstrarea copilului pune în pericol viața mamei sau a acestuia.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Simptomele entorsei. Iată cum îți dai seama

Cum recunoști sindromul ovarelor polichistice

Ce înseamnă dacă ai pete roșii pe față

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri