Ada Solomon, primul producător român nominalizat la Oscar

Toni Erdmann poster

Producția “Toni Erdmann”, în regia lui Maren Ade și coprodus de regizoarea Ada Solomon a fost nominalizat la premiul Oscar, la categoria “cel mai bun lungmetraj străin”. Decernarea premiilor va avea loc pe 26 februarie 2017 la Teatrul Dolby din Hollywood. 

Lungmetrajul, filmat aproape integral în România, este singura peliculă produsă în 2016 inclusă în topul celor mai bune 100 de filme ale secolului 21 de către BBC Culture.

“Toni Erdmann” a fost proiectat în premieră mondială în competiția oficială a Festivalului de Film de la Cannes 2016, fiind filmul cel mai apreciat de critici și jurnaliști. Pelicula a primit Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film din competiția oficială a celei de-a 69 ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, numărându-se printre favoritele criticilor la trofeul Palme DOr.

“Faptul că în urma acestor recunoașteri internaționale filmul este văzut de tot mai mulți spectatori este cea mai dorită recompensă pentru cei care au lucrat la el. Pentru mine, este extraordinar că peste 700.000 de spectatori din Germania, și peste 500.000 de spectatori din Franța au făcut cunoștință prin intermediul acestui film cu o seamă întreagă de actori români cât și cu un personaj-cheie al acestei povești: orașul București', declară producătorul Ada Solomon.

Toni Erdmann' spune povestea unui pensionar excentric, pus mereu pe glume. Acesta decide să îi facă o vizită-surpriză fiice sale, o femeie de carieră serioasă, care lucrează la un proiect important în București.

Din distribuție fac parte Peter Simonischek și Sandra Hüller, Michael Wittenborn, Trystan Pütter, Lucy Russell și actorii români Vlad Ivanov, Ingrid Bișu, Alexandru Papadopol și Victoria Cociaș.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Muzica, filme, carte