A murit Tamara Buciuceanu. Actrița avea 90 de ani. VIDEO

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Marea actriță a teatrului românesc Tamara Buciuceanu a murit, marţi, la Spitalul Elias din Capitală. Actriţa a fost internată pe fondul unor probleme cardiace la începutul lunii octombrie, deși, de anul trecut, starea acesteia nu era satisfăcătoare.

Anunțul a fost făcut de purtatorul de cuvânt al Spitalului Elias, Dr. Silvius Negoiță: “Spitalul Elias anunță cu regret dispariția unei mari doamne a teatrului românesc, Tamara Buciuceanu Botez. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!“, a transmis medicul.

A murit Tamara Buciuceanu

Actriţa Tamara Buciuceanu Botez, în vârstă de 90 de ani, a fost internată, la începutul lunii octombrie, la Spitalul Elias. Actrița se confrunta de mai multă vreme cu probleme cardiace, care s-au agravat.

Tamara Buciuceanu a interpretat roluri memorabile în teatru și film, teatru de revistă, operetă. S-a născut în perioada interbelică (1929), la Tighina, Republica Moldova. Supranumită „Doamna comediei româneşti”, Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri magnifice printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu, Chiriţa din „Chiriţa în provincie”, în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos.

Mi-am făcut meseria cu cel mai mare drag. Dacă m-aţi aplaudat 65 de ani, înseamnă că aţi înţeles ce am vrut să spun pe scenă. Pentru mine, viaţa a fost cultură, cinste şi demnitate, spunea marea actriţă, potrivit News.ro.

În anul 2011, în semn de preţuire a impresionantei activităţi artistice, Tamara Buciuceanu a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, proiect iniţiat de Teatrul Metropolis, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti.

Tamara Buciuceanu urma să primească din partea revistei Avantaje marele trofeu Femeia Anului pentru întreaga activitate.

A murit Tamara BuciuceanuSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

“Când nu veți mai mirosi flori de câmp pe scenă seara/Poate vă veți întreba atunci: unde-o fi plecat Tamara?”

Actrița a fost recompensată, în anul 2016, cu premiul pentru întreaga carieră, în cadrul TIFF Sibiu. Anul trecut, Tamara Buciuceanu a marcat 65 de ani de carieră, pe scena Teatrului Metropolis. În timpul evenimentului, actrița a recitat dintr-o poezie scrisă de un fost coleg de scenă de la Teatrul Tănase. Ultimele versuri au adus lacrimi în ochii tuturor celor prezenți: “Când nu veți mai mirosi flori de câmp pe scenă seara / Poate vă veți întreba atunci: unde-o fi plecat Tamara?
Foto: Hepta, Libertatea, capturi YouTube
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Alte video-uri