A murit Mariana Nicolesco. Avea 73 de ani

Marea soprană, Mariana Nicolesco, a încetat din viață la 73 de ani. Cariera sa fabuloasă i-a adus în 1993 titlul de membru de onoare al Academiei Române. De asemenea, în Franţa a fost decorată cu Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Ofiţer, precum şi cu Ordinul Steaua României în grad de Mare Ofiţer. Meritele sale artistice au fost răsplătite cu Medalia Unesco.

Mariana Nicolesco s-a născut la 28 noiembrie 1948, în județul Giurgiu. A urmat studiile de vioară la Școala de Muzică din Brașov, iar mai târziu s-a înscris la Secţia Canto a Conservatorului din Cluj-Napoca, ca mezzosoprană.

Parcursul său academic a continuat obținândo bursă la Conservatorul Santa Cecilia din Roma, unde a studiat cu Jolanda Magnoni, lucrând apoi cu Rodolfo Celletti şi cu Elisabeth Schwarzkopf. Potrivit România TV, cariera sa internațională a început odată cu participarea sa la Concursul Verdi la Busseto, Concursul internaţional de Canto Voci Rossiniane organizat de Radioteleviziunea italiană RAI la Milano, cel mai important concurs de canto din lume la acea dată.

De-a lungul carierei sale, Mariana Nicolescu a susținut o mulțime de recitaluri și concerte pe cele mai importante scene ale lumii.

Marea soprană avea probleme de sănătate și era internată într-un spital din București.

Foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri