Zi liberă de 8 martie? Cum petrec vecinii noștri de peste Prut de Ziua Femeii

cum se sarbatoreste 8 martie in Basarabia

cum se sarbatoreste 8 martie in Basarabia

În Basarabia, ziua de 8 Martie este zi liberă la nivel național. La fel se întâmplă și în Rusia. În ambele țări, această zi are o semnificație profundă, aparte.

Cred că într-un top al sărbătorilor naționale, 8 Martie este pe locul al treilea, după Sărbatorile de iarnă și cele de Sfintele Paști.

Cum se petrece 8 Martie în Basarabia și în Rusia

Este momentul din an dedicat în totalitate femeilor, în special mamelor, nașelor, surorilor, fiicelor, adică femeilor cu care fiecare din noi are legături profunde, spirituale. Se merge la țară, pentru cei care au mamele, surorile sau nașele acolo. Cei de la oraș merg la teatru sau la concert.

Toți bărbații aleargă după flori. Lalele au prioritate, sunt flori de primăvară, delicate ca și femeile. Mesele de sărbătoare nu au un specific anume, dar pentru că de cele mai multe ori aceasta sărbătoare cade în postul Paștelui, predomină bucatele din pește, salatele, felurile ușoare și colorate', de primăvară.

Atât în Basarabia, cât și în Rusia, 8 Martie este o sărbătoare a familiei. Și asta pentru că femeia este considerată sufletul unei familii, prin dragostea și grija ei pentru toți cei dragi.

Citește și Care este părerea Bisericii referitoare la Ziua Femeii

Autor: Lilia Mîndru

Sursa foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse