8 ani pentru un suras

copiiUn efort cat de mic poate salva o viata
In Romania, Ambasadoarea Fundatiei „Copii in Dificultate“ este Amalia Nastase, si ea mama a doua fetite, care a ho­tarat sa se implice cu multa daruire in activitatea CID. Sotia celebrului tenismen Ilie Nastase spune ca pentru ea a fost o mare onoare sa primeasca propunerea de a fi ambasador CID. „Nimic din ceea ce fac pentru acesti copii nu mi se pare greu“, spune Amalia si adauga: „Cand s-a nascut primul meu copil, am inteles ca viata nu-mi mai apartinea. Mi-am dorit sa traiasca intr-o lume fara pericole si fara amenintari si ca mine gandesc, cred, toate mamele din lume.

Fetitele mele, Alessia si Emma, sunt ca toti ceilalti copii de varsta lor si incerc, impreuna cu Ilie, sa le invat sa fie bune la suflet, sa imparta ceea ce au cu copiii mai putin norocosi. Eu am intalnit copii care m-au invatat ca nu exista cuvantul «imposibil». Ei mi-au aratat ca toate framantarile noastre zilnice nu fac nici pe departe cat prima vorba a unui copil autist sau cat un gherghef tesut de o fetita care s-a nascut din parinti seropozitivi“.

Amalia spune ca cel mai greu de explicat este sentimentul pe care il traieste o mama al carei copil e bolnav si ca doar cineva care a trecut prin asta stie cu adevarat cum e. „Daca incerc sa ajut acesti copii in dificultate, o fac pentru ca sunt mama si pentru ca am cunoscut mame disperate care m-au intrebat: „Eu pentru ce sa mai traiesc acum cand ingerul meu nu mai este?“. As vrea sa fie cat mai putine intrebari ca aceasta. Credeti ca este prea mult sa facem cu totii un mic efort pentru ca astfel de intrebari sa nu mai existe? Ca micuti precum cei de la CID sa ne poata zambi, macar o data pe zi?“.

 

 

Adrian Ciltan; foto: octav Nitu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii