8 ani pentru un suras

copii in dificultateA invatat chiar si sa rada, asa cum o face orice copil normal, doar ca asta s-a intamplat la multi ani de la nastere, pentru ca la inceput era un copil foarte trist. Acum stie sa se bucure si aproape ca a uitat suferintele anilor de nemiscare, iar, cu trei ani in urma, si-a vazut si mama naturala, pe care asistentii sociali de la Centrul CID au gasit-o cu greu, si a aflat ca mai are inca cinci frati. Doar ca aceste cuvinte nu au nici o valoare pentru el, nu inseamna nimic. Fratii sunt pentru el niste „copii“, iar mama biologica, o „doamna“. Mama adevarata sunt asistentele de la Centru.

Un efort la indemana noastra
„Traind langa dramele acestor copii, te simti intotdeauna stanjenit. Este nevoie de multi ani de incercari, pentru a le putea intelege cu adevarat gandurile si sentimentele. Apoi, cu multa munca, incepi sa afli calea, te apropii de ei si ii descifrezi. De aceea, copiii aflati in situatii speciale, cu dizabilitati, sunt mereu respinsi de societate.

E mai simplu sa le negi existenta decat sa-i ajuti. Asta este de fapt intentia si dorinta noastra: sa-i convingem pe cei din jur sa fie interesati de acesti copii. Fie ca nu pot merge, ca sufera de autism sau ca sunt infestati cu virusul HIV, e nevoie ca oamenii sa inteleaga ca acesti copii nu trebuie sa fie dati la o parte, doar pentru ca sunt diferiti“, adauga Valentina, ravasind, in joaca, parul lui Florinel, care se afla in curte, langa o masina de jucarie si recita cu patos poezia lui preferata, aceea cu „Iepuras-coconas/A fugit peste imas…“.

Un camin cald pentru 1.000 de copii
„Copii in Dificultate“ este o organizatie non-profit, infiintata in Romania din 1990, care ingrijeste, in toate cele sase centre din tara, peste 1.000 de Alisdair Barroncopii cu dizabilitati. Centrul „Copii in dificultate“ este auditat de organizatia-mama din Anglia, in fiecare an, dovada clara ca banii obtinuti din sponsorizari si finantari sunt folositi in proportie de suta la suta in interesul copiilor pe care personalul de aici ii ingrijeste cu afectiune.

Echipa CID este alcatuita din angajati si voluntari, toti tineri si entuziasti, care, prin programele comunitare, sustin asigurarea drepturilor fundamentale ale copiilor, avand grija de cat mai multi copii aflati in su­­fe­­­rinta si oferindu-le, ori de cate ori este nevoie, un camin sigur si cald, grija, iubire si sprijin. Toti cei care vor sa dea o mana de ajutor Centrului „Copii in Dificultate“, sa ofere donatii, sponsorizari sau chiar sa dedice o parte din timpul lor liber copiilor de aici, pot afla toate detaliile necesare sun]nd la numarul de telefon 021/ 210.31.21 sau de pe site-ul www.cid.org.ro. De asemenea, persoanele interesate pot scrie pe adresa de e-mail: vali@cid.org.ro

Un copil e raspunderea tuturor
Presedintele Director General al Fundatiei „Copii in Dificultate“, Alisdair Barron, a fost cel care a initiat modul de ingrijire pentru mii de copii abandonati, din Romania. In 2006, Alisdair a fost investit de catre Majestatea Sa Regina Elisabeta a II a a Marii Britanii cu titlul de „Membru al Ordinului Imperiului Britanic“, drept recompensa pentru realizarile in beneficiul copiilor din Romania.

Alisdair Barron spune ca este impresionat de schimbarile care au avut loc in ultimii ani la noi, dar stie ca inca mai sunt multe de facut: „Romanii nu-si pretuiesc copiii asa cum facem noi. Un copil nu este doar al tau, ci apartine tuturor. Romanul se gandeste ca nu poate face nimic pentru copilul acela aflat la un pas de moarte si asta nu este cea mai buna abordare.

Ar trebui sa faca tot ceea ce-i sta in putinta pentru a-l ajuta. Trebuie sa iti pese, pentru ca nu stii niciodata ce se poate intampla. Urmatorul poate fi al tau“. Alisdair crede ca romanii trebuie sa ii determine pe politicieni sa se gandeasca mai mult la oameni.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii