7 greșeli frecvente de încărcare a mașinii de spălat vase

Dacă ți s-a întâmplat adeseori să scoți vasele din mașina de spălat pline de pete de apă, de urme de mâncare sau detergent, cel mai probabil nu este de vină aparatul electrocasnic. Adeseori, modul greșit în care încărcăm mașina de spălat vase, precum și cum pregătim vasele pentru spălare sunt de vină pentru urmele rămase pe farfurii sau pahare. 

O mașină de spălat vase modernă te ajută să economisești foarte mult timp și efort, să ai mereu vasele curate și strălucitoare și să faci economie la apa consumată. Însă pentru a te bucura pe deplin de aceste avantaje, este nevoie să știi cum se încarcă în mod corect mașina de spălat vasele și să înveți să îi respecți limitările, astfel încât să nu fii nevoită să muncești de două ori. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le facem atunci când punem vasele la spălat:

Încarci toate ustensilele în aceeași direcție

Alternarea direcției în care pui lingurile, furculițele și ustensilele de gătit în suportul din mașina de spălat vase poate ajuta la o curățare mai eficientă. Cu cât acestea sunt mai bine așezate, nu se ating și nu există zone acoperite, la care jetul de apă să nu poată ajunge, cu atât se vor curăța mult mai bine. 

Nu cureți niciodată mașina de spălat vase

Dacă scoți paharele din mașină pline de pete și lipsite de strălucire, s-ar putea să fie timpul pentru un ciclu de spălare al mașinii. Adaugă o cană de oțet în partea inferioară a mașinii tale de spălat vase, apoi trece aparatul electrocasnic printr-un ciclu de spălare fără vase. 

Încarci vasele în direcția greșită

Atunci când pui vasele în mașină, fii atentă la direcția din care vine jetul de apă și la cel situat central, în partea de jos a mașinii de spălat. De fiecare dată când aranjezi vasele înăuntru, asigură-te că acestea sunt îndreptate cu partea murdară spre jetul de apă și că acesta poate ajunge fără probleme la vase. 

Supraîncarci mașina de spălat vase

La fel ca în cazul mașinii de spălat rufe, și cea destinată spălării vaselor poate da rezultate mai slabe atunci când o supraîncarci. Dacă încerci să economisești apă prin încărcarea mașinii de spălat vase, acest lucru nu va funcționa, dacă după ce le scoți constați că mai trebuie clătite încă o dată în chiuvetă. 

Nu cureți vasele înainte de a le pune la spălat

De regulă, este suficient să cureți resturile de mâncare de pe farfurii, fără să le clătești, pentru a evita acumularea alimentelor în componentele aparatului electrocasnic. Însă în cazul depunerilor întărite de mâncare, s-ar putea să fie util să le lași puțin la înmuiat în apă caldă cu detergent înainte de a le încărca în mașină.

Adaugi prea mult detergent

Dacă pui prea mult detergent de spălat vase în mașină nu numai că nu vei scoate farfuriile, tacâmurile și paharele mai curate, dar vei observa depuneri de detergent pe ele imediat cum le scoți. Urmează întotdeauna instrucțiunile de utilizare de pe pachetul de detergent pentru a te asigura că vasele tale vor fi curățate cât mai eficient și rapid. 

Nu folosești tipul corect de detergent

Detergenții pentru mașina de spălat vase variază și în funcție de apă. De exemplu, apa dură, cu mult calcar, lasă depuneri și urme pe vase, așa că vei avea nevoie de un detergent care să neutralizeze calcarul. 

Material realizat cu sprijinul evomag.ro

Sursa foto: Wendelin Jacober from Pexels

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse