5 utilizări mai puțin cunoscute ale uleiului de măsline

Pe lângă faptul că este unul dintre uleiurile sănătoase, delicios de consumat în salate și nu numai, mai știm că uleiul de măsline hrănește pielea și părul când este aplicat local. Acestea nu sunt toate modurile în care îl poți utiliza, iată la ce mai este bun uleiul de măsline!

ulei-masline

 foto ulei de masline via Shutterstock

Folosește ulei de măsline în loc de cremă de ras

Când rămâi fără cremă sau spumă de ras, o poți înlocui cu ulei de măsline. Acesta hidratează intens pielea și o lasă fină la sfârșit. În plus, pentru că este dens, nici lama nu alunecă, astfel că sunt șanse mai mici să te tai.

Oprește-i sforăitul cu ulei de măsline

Te-ai săturat să te tot trezești în toiul nopții pentru că cel de lângă tine sforăie de zguduie pereții? Sau ți s-a reproșat ție că sforăi când dormi? O linguriță de ulei de măsline poate rezolva această problemă: înainte de culcare, înghite un pic din acest ulei. Gâtul va fi lubrifiat bine și nu vei mai sforăi.

Mobila din lemn masiv va străluci din nou cu ulei de măsline

Amestecă o lingură de ulei de măsline cu o lingură de zeamă de lămâie și agită bine soluția. Toarnă câte puțin pe o cârpă moale, curată, și șterge mobila (după ce a fost îndepărtat praful în prealabil). Lemnul își va recăpăta strălucirea.

Este și un bun demachiant

Este foarte important să îndepărtezi machiajul în fiecare seară, înainte de culcare. Dacă ți se întâmplă să rămâi fără soluție demachiantă, poți folosi un pic de ulei de măsline, turnat pe o dischetă demachiantă. Nu uita să clătești fața după ce te demachiezi!

Repari un fermoar blocat cu ulei de măsline

Nu-i așa că este tare neplăcut când se tot blochează fermoarul poșetei preferate? Scapă de această problemă în doar câteva secunde, astfel: îmbibă capătul unui bețișor de ureche cu ulei de măsline, apoi întinde-l bine pe zimții fermoarului, trăgând de el în același timp, ca să se deblocheze.

Uleiul de măsline, în ritualul de înfrumusețare

Acest ulei este foarte hrănitor pentru păr și piele și poate înlocui cu succes loțiunea de corp, balsamul sau masca de păr. Ca loțiune îl poți aplica în cantități mici (încât pielea să nu rămână uleioasă) după fiecare duș, iar ca balsam de păr sau mască ar trebui aplicat de la rădăcini și până la vârfuri cu cel puțin jumătate de oră înainte să te speli pe cap.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse