5 trucuri ca să-ți ții hainele proaspete mai mult timp

trucuri ca să-ți ții hainele proaspete mai mult timp

Fie că vorbim despre locul de muncă, o vizită la prieteni, o cină la restaurant, fie de o seară în care te bucuri de intimitatea locuinței tale, prospețimea hainelor tale este extrem de importantă. Îți va da și ție o stare de spirit mai bună și va reprezenta un mare plus în interacțiunile tale sociale, indiferent de context.

Acesta este și motivul pentru care trebuie să știi să păstrezi hainele proaspete de fiecare dată, chiar și după ce au fost purtate, pentru că de multe ori se întâmplă ca hainele curate din garderoba ta să fie afectate din cauza lipsei de prospețime a altor articole vestimentare. Mirosul de tutun sau de la gătit se poate transfera de la o haină la alta atunci când toate stau grupate într-un șifonier.

5 trucuri ca să-ți ții hainele proaspete mai mult timp

  1. O batistă parfumată

Un prim truc pentru a oferi un miros plăcut hainelor tale este să aplici parfum de calitate pe o batistă pe care să o așezi sub hainele din dulap sau șifonier. Este mult mai util și economic decât să folosești parfum pe fiecare articol vestimentar în parte, iar efectul va fi mai mult decât satisfăcător. Hainele curate nu vor începe să miroasă atunci când intră în contact cu cele deja purtate.

  1. Elimină mirosul de tutun

Fumul de țigară poate fi una dintre cele mai mari probleme pentru hainele tale. De multe ori este foarte dificil de scos și de fiecare dată mirosul acesta va migra foarte ușor de pe o țesătură pe alta. Unul dintre cele mai simple trucuri să elimini mirosul de tutun din hainele tale este să încercă să folosești țigările care folosesc tehnologia încălzirii tutunului, acestea eliminând complet arderea din proces.

  1. Boabele de cafea

Poate părea ciudat, însă boabele de cafea sunt foarte eficiente în absorbția mirosurilor neplăcute, iar în plus au un parfum propriu extrem de plăcut. O soluție utilă și simplă este să îți faci puțin loc în șifonier, să umpli un mic container cu boabe de cafea și să faci câteva găuri în capac. Schimbă boabele de cafea o singură dată pe lună și vezi ce rezultate bune vei obține.

  1. Votca

Pentru că tot a venit iarna, este momentul să scoți din șifonier puloverele vechi pe care nu le-ai mai purtat de aproape un an. Pentru a elimina mirosul de stătut atât din articolele vestimentare, cât și din dulapurile vechi, amestecă puțină votcă împreună cu apă și folosește un spray scurt peste zonele care miros neplăcut. Pune apoi hainele într-o zonă bine aerisită a casei. Te sfătuim să testezi întâi compoziția pe o suprafață mică de lemn, care nu se află la vedere, ca să nu fie prea tare la început.

  1. Uleiurile esențiale

Și uleiurile esențiale sunt soluții bune pentru păstrarea prospețimii hainelor tale. Spre exemplu, înaintea ultimului ciclu de spălare la mașină, pune între 10 și 20 de picături de ulei de levănțică. O altă soluție este să aplici astfel de uleiuri pe o bucată de material, cum ar fi o batistă, pe care să o pui la spălat alături de celelalte haine din mașină.

(P) Material realizat cu sprijinul www.iqos.ro

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: VGstockstudio

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse