5 sfaturi utile ca să găsești cadoul potrivit pentru un bărbat

Găsirea cadoului potrivit pentru cineva poate să pară uneori un proces mult mai dificil decât te-ai fi așteptat, mai ales atunci când vine vorba de un bărbat. De multe ori, atunci când trebuie să faci cadou unei prietene, opțiunile par să fie mult mai ofertante decât în cazul bărbaților, însă asta nu înseamnă că nu vei reuși să găsești într-un final cadoul perfect și pentru el.

Indiferent că e vorba de soț, iubit, un prieten bun sau coleg de muncă, iată care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi ca să îți ușurezi decizia:

Află ce îi place sau ce are nevoie

Stabilește ce hobby-uri are și care sunt activitățile lui preferate și pornește de aici. Dacă practică un anumit sport, poți opta pentru echipament nou sau chiar un voucher la magazinul de echipamente sportive ca să își aleagă ce îi place. Același lucru este valabil indiferent de hobby-ul său, fie că este un fan al artei, cântă la un instrument sau preferă jocurile pe consolă.

E în regulă dacă acel cadou nu este sentimental sau nu are o anumită semnificație, unii bărbați preferă cadourile practice. Așa că dacă știi că are nevoie de un anumit lucru, atunci șansele să dai greș sunt mult mai mici.

Fă o listă și redu opțiunile

Odată ce ți-ai făcut câteva idei, fă o listă cu toate opțiunile tale. Apoi redu lista la cel mult trei cadouri posibile. Gândește-te ce ar aprecia cel mai mult, ce ar considera util și, cel mai important, ce cadou s-ar încadra până la urmă în bugetul tău.

Apoi, stabilește care este relația dintre voi doi și ce cadou ar fi adecvat în situația respectivă. Pentru prietenii apropiați, familie și iubit, ar trebui să ai un buget mai mare, spre deosebire de un cadou pentru un coleg de muncă sau un prieten mai îndepărtat.

Un accesoriu cu care nu dai greș

Dacă totuși ți se pare că nicio idee nu este suficient de potrivită și după ore întregi în care ai încercat să scrii o listă cu cadouri abia ești la primul punct sau ți se pare că nu îi lipsește nimic, poți alege o soluție simplă și sigură: un accesoriu.

În funcție de stilul său, poți opta pentru o pereche de ochelari de soare, un portofel din piele, o pălărie, brățări bărbătești sau aceste ceasuri G-Shock, ideale pentru bărbații care preferă un accesoriu de calitate și rezistent. Mai exact, ceasul este rezistent la șocuri electrice, temperaturi scăzute, vibrații și apă, astfel că vei ști că ai făcut o investiție inteligentă.

Oferă-i experiențe cadou

În cazul în care ești în căutare de cadou pentru partenerul de viață, ia în considerare să îi oferi activități cadou. Avantajul este că veți petrece mai mult timp împreună, în timp ce explorați locuri noi. Mergeți la plajă, planifică un traseu pe munte sau dacă ai un buget mai mare, organizează o excursie într-o altă țară.

Conform celor de psychologytoday.com, călătoriile în cuplu au numeroase avantaje pentru relația ta. Veți crea amintiri împreună, aveți ocazia să vă descoperiți mai bine, iar gradul de satisfacție în cuplu va crește.

Ca ultimă soluție, un card cadou

Și dacă totuși ai ajuns în situația în care nu ești sigură de alegerea ta, oferă-i un card cadou la un magazin unde obișnuiește să își facă cumpărăturile. În funcție de cât sunteți de apropiați, stabilește și suma de bani necesară pentru cardul cadou și, eventual, gândește-te că ai putea să îi oferi și un cadou cu o valoare sentimentală.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber