5 moduri noi în care poți folosi un burete de bucătărie

Buretele de bucătărie este mai bun decât o lavetă atunci când speli vasele și în special când ai de frecat resturile de mâncare întărită pe oale sau veselă, dar nu face doar atât. Iată 5 moduri noi în care mai poți folosi un burete de bucătărie:

burete-bucatarie

 foto fetiță cu burete de bucătărie via Shutterstock

Îndepărtezi scamele de pe un pulover cu un burete de bucătărie

După mai multe purtări și spălări, unele bluze (în special pulovere) mai pufoase fac scame. Le poți îndepărta ușor cu partea mai aspră a unui burete de bucătărie curat. Pur și simplu pune bluza pe un umeraș și cu mișcări ușoare de sus în jos îl cureți de scame. Buretele trebuie să fie curat și uscat.

Buretele ajută și la pedichiură

Ca să îți faci pedichiura mai simplu, taie câteva bucățele de burete și așază-le între degetele picioarelor. Așa nu te vei mânji cu ojă. Mai mult, buretele este mai bun decât vata, pentru că nu este lipicios și nici nu are fire care să iasă din el și să-ți strice pedichiura când încă e proaspătă.

Cureți covoarele de păr și scame cu un burete de bucătărie

Tot partea mai aspră este de folosi și în această situație. Dacă ai un animăluț de casă care lasă mult păr, poți curăța covoarele eficient cu buretele. Mai ai nevoie de un lighean cu apă curată, în care să clătești buretele și să strângi scamele. Stoarce-l bine înainte să cureți covorul ca să nu se ude.

Protejezi obiectele fragile

Dacă vrei să strângi câteva obiecte fragile din casă, înainte să le pui în cutiile lor, așază strategi câțiva bureței de bucătărie în jur. Aceștia sunt destul de moi cât să nu dăuneze obiectului, dar și destul de rezistenți cât să-l protejeze.

Îngrijești plantele cu un burete de bucătărie

Dacă ai o floare căreia îi place să bea multă apă, dar nu ai timp s-o uzi în fiecare zi, un burete de bucătărie îți sare în ajutor. În ghiveci, sub pământul plantei, așază un burete. Acesta va trage excesul de apă de când o uzi și îl va ține în el, astfel că floarea ta va avea mereu apă la rădăcini.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Diverse