Cât de des îți speli prosoapele? Ce recomandă specialiștii în sănătate

Te numeri printre femeile care pun prosopul la spălat după o singură folosire? Sau ești genul care îl folosește de mai multe ori până se hotărăște să-l schimbe? Iată ce spun specialiștii în sănătate despre spălatul prosoapelor:

spalat-prosoape

 foto femeie cu prosoape via Shutterstock

Un grup de oameni de știință a făcut o cercetare pentru a afla cât de des ar trebui să ne spălăm prosoapele, din motive de sănătate. Specialiștii au tras următoarele concluzii:

Cât de des speli prosopul de corp

Prosopul de corp nu trebuie neapărat spălat după fiecare folosire, pentru că țesătura se strică mai repede. Îl poți folosi de trei sau patru ori până să-l arunci în coșul de rufe, însă trebuie să urmezi 2 reguli importante: prosopul de corp să fie numai al tău și după fiecare folosire să îl lași să se usuce pe o bară sau cât mai întins. Dacă rămâne umed poate deveni un mediu bun de dezvoltare pentru bacterii sau mucegai.

Cât de des trebuie să speli prosopul de mâini

Spre deosebire de prosopul de corp, cel de mâini ar trebui spălat ceva mai des, spun specialiștii, pentru că este folosit de mai multe persoane și mult mai des. Se murdăresc mai repede prosoapele de mâini, pentru că, în general, unul este folosit de întreaga familie din respectiva locuință. Un prosop de mâini ar trebui schimbat o dată la două zile sau chiar o dată pe zi dacă e familia mai numeroasă.

Cum speli prosoapele care miros urât

Dacă observi că prosoapele voastre au prins un miros neplăcut, atunci le poți spăla la cea mai mare temperatură pe care o permite țesătura și adaugă și un pahar de oțet alb direct în mașină. După ce le-ai spălat și le-ai clătit cu oțet, le poți spăla din nou cu detergentul obișnuit. Mirosul va dispărea complet.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse