5 lucruri de știut despre argint și efectele sale asupra sănătății

Înainte de descoperirea penicilinei, argintul era principalul dezinfectant, folosit pentru tratarea bolilor grave, dar în ziua de astăzi nu îi mai acordăm la fel de multă atenție. Află 7 lucruri mai puțin știute despre argint și ce efecte benefice are asupra sănătății!

argint

foto argint via Shutterstock

Folosit în tratamente din cele mai vechi timpuri

Chinezii foloseau ace de argint în sesiunile de acupunctură, pentru tratarea diferitelor boli de acum 4000 de ani. Fenicienii transportau apa și laptele în vase de argint pentru a le păstra nealterate mai mult timp, când plecau în expediții lungi. Nobilii și cei bogați care foloseau tacâmuri de argint se îmbolnăveau mai greu, mai ales în perioada războaielor, când apăreau diferite epidemii. Argintul este folosit din cele mai vechi timpuri, pentru că este un bun dezinfectant.

Argintul e antibiotic și antioxidant

Argintul poate combate diferite infecții bacteriene, fiind eficient împotriva Salmonelei, E.coli, Streptococul pneumoniae și alte microorganisme dăunătoare. De asemenea, se pare că argintul mai este un antioxidant natural ce distruge radicalii liberi – apără organismul și îi menține tinerețea.

Argintul purifică apa

Argintul dizolvat prin metodă electrolitică a fost și este folosit pentru dezinfectarea apei potabile. Metoda aceasta este folosită în prezent pentru filtrarea apei de pe Stația Spațială Internațională.

Ce se tratează cu argint coloidal

În prezent nu există studii care să ateste efectele argintului coloidal și chiar să sprijine folosirea acestuia în diferite terapii, însă specialiștii homeopați îl recomandă ca pe un tratament eficient pentru numeroase afecțiuni.

Apa de argint coloidal este un alt tratament recomandat și promovat de cei care folosesc terapii alternative și este folosită pentru tratarea acneei, alergiilor, infecțiilor urinare și ale prostatei, ba chiar se mai spune că apa de argint poate opri căderea părului.

Se mai spune despre acest remediu că este bun împotriva virozelor respiratorii și poate fi folosit ca adjuvant pentru afecțiunile cronice.

Ce boală poți face în urma tratamentului cu argint

În corpul uman, argintul se acumulează, iar o cantitate mărită de argint în organism duce la apariția argiriei, o boală ireversibilă. Printre simptome se numără pigmentarea pielii într-o nuanță albăstrie sau gri, ce devine mult mai evidentă dacă stai la soare.

Dacă argiria se limitează la schimbarea culorii pielii, consumul de argint poate aduce cu sine probleme mai grave de sănătate, precum complicații renale sau hepatice. Mai mult de atât, argintul poate interacționa cu anumite tipuri de antibiotice, reducând absorbția lor.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate