5 greșeli pe care să NU le mai faci când dai cadouri de Crăciun

Mai este puțin și vine Crăciunul! Cu siguranță cu toții ne gândim la ce petreceri să mergem, ce să mai gătim și, mai ales, ce cadouri să le luăm celor dragi. Așadar, iată 5 greșeli pe care să nu le mai faci când dai cadouri de Crăciun:

cadouri-craciun-2

foto cadou de Crăciun via Shutterstock

Cumperi cadouri doar pentru o parte din colegii de serviciu

O mică atenție adusă colegilor de serviciu e un gest frumos. Însă dacă le cumperi doar unora cadouri, s-ar putea mai degrabă să fii pusă într-o lumină proastă de către cei care nu primesc nimic. E adevărat, oriunde ai merge – locuri de muncă, petreceri, grupuri de prieteni etc. – se formează grupuri, așa-zisele 'bisericuțe', dar asta nu înseamnă că trebuie să accentuezi această senzație și de Crăciun. Din contră, un cadou din inimă oferit unei persoane cu care nu interacționezi foarte mult în mod normal îți poate aduce chiar o nouă amiciție.

Minți că 'ai uitat' cadoul acasă, când nu ai cumpărat nimic

Nu este frumos să minți. Dacă o prietenă te surprinde cu un cadou, dar tu nu i-ai luat nimic, nu-i spune că ai uitat cadoul ei acasă, ci mai bine îi spui adevărul. Spiritul Crăciunului nu înseamnă să fii obligat să faci cadouri doar pentru că și tu ai primit la rândul tău, ci înseamnă mai degrabă să le arăți celor dragi că le porți aceste sentimente – mai ales dacă nu faci acest lucru fără o ocazie specială. Nu ar trebui să te simți obligată să iei cadouri oricui dacă nu simți asta, ci doar celor cărora chiar vrei să le oferi o atenție.

Le dai altora cadouri pe care tu le-ai primit mai demult

Să zicem că ai primit un cadou ce nu te-a încântat prea tare pe tine. Ce faci cu el? Ei bine, dacă persoana care ți l-a oferit a depus un efort să ți-l cumpere, atunci nu-l da mai departe. De exemplu, dacă o prietenă ți-a adus un obiect decorativ dintr-o vacanță.
În schimb, o sticlă de vin pe care ai primit-o poate fi dată mai departe fără resentimente. Crăciunul nu e momentul să scapi de obiectele nedorite din casa ta.

Cumperi un cadou nepotrivit pentru un copil

Când vine vorba să cumperi cadouri copiilor prietenilor sau rudelor, este foarte important să afli înainte ce este în regulă și ce nu să cumperi. Nu îi cumpăra copilului un cadou pe care părinții lui nu i l-ar lua, pentru că ar putea apărea discuții neplăcute și nedorite. Nu cumpăra jucării care fac mult zgomot și nici jocuri care i-ar putea atrage atenția de la lucruri precum învățat, teme etc.

Îi cumperi șefului un cadou foarte scump

Și aceasta este o greșeală pe care o poți face atunci când cumperi cadouri. Dacă îi dai șefului tău un cadou scump, cu siguranță vor apărea zvonuri că încerci să îți cumperi o promovare sau mai multă atenție din partea sa. Dacă nu cumperi cadouri pentru colegii tăi, nu îi lua nici șefului. Iar dacă totuși insiști să îi cumperi ceva, ia ceva simbolic și nu un obiect costisitor.

Citeşte şi Top 10 cele mai scumpe ceasuri din lume!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse