6 lucruri care NU știai că te îmbolnăvesc

Află care sunt 6 lucruri la care nu te așteptai să te îmbolnăvească. Nu este vorba doar de virușii și bacteriile care cauzează virozele și gripele de sezon, ci lucruri pe care le facem cu toții și ne scad sistemul imunitar cât organismul să poată fi afectat de factorii externi.

femeie-imbolnavesc

 foto femeie își suflă nasul via Shutterstock

Dormi prea puțin

Nu degeaba recomandă specialiștii să te odihnești cât mai mult și bine, ci odihna îți menține și sănătatea! Ai șanse mai mari să te îmbolnăvești atunci când nu te odihnești destul, iar legătura se pare că este nivelul hormonului de stres (cortizol) din corp, care crește atunci când nu dormi îndeajuns.

Mănânci dezordonat și nesănătos

Atunci când mănânci nesănătos și în special produse cu mult zahăr, sistemul tău imunitar se confruntă cu o scădere. Mai exact, vreme de câteva ore după ce mănânci alimente cu mult zahăr – sau bei o băutură răcoritoare -, scade numărul celulelor care îți protejează organismul de infecții.

Mai ales pe timp de iarnă este important să mănânci fructe și legume proaspete, ca să îți întărești sistemul imunitar. Usturoiul și ceapa sunt printre cele mai bune alimente pe care le poți consuma pentru o sănătate de fier.

Exercițiile fizice nu fac parte din rutina ta

Este dovedit științific: mișcarea ajută organismul să combată infecțiile. Și o plimbare pe jos timp de 30 de minute poate face diferența. Potrivit specialiștilor, persoanele care nu fac sport se îmbolnăvesc mai des și sunt mai deprimate decât cele care fac exerciții în mod regulat.

Ai uitat simțul umorului acasă

Nu degeaba se spune că râsul este sănătos! Râsul este un mod de a te elibera de stresul ce se adună peste zi și nu doar atât: se pare că râsul ajută la formarea celulelor albe ce luptă împotriva infecțiilor scrie site-ul webmd.com.

Ești stresată tot timpul

Oricine este stresat din diferite motive, dar dacă rămâi cu acest stres 'pe cap' pentru o vreme îndelungată, devii mult mai vulnerabilă în fața bolilor. Stresul cronic îți expune organismul la hormonul stresului ce, în timp, suprimă sistemul imunitar. Dacă nu poți scăpa de sursele de stres, măcar poți învăța cum să te relaxezi mai eficient prin exercițiu, meditație, relaxare alături de cei dragi.

Te-ai izolat de restul lumii

Potrivit oamenilor de știină, o viață socială bogată este o sursă de sănătate pentru oricine. Oamenii care își au prietenii alături tot timpul – fie ei puțini sau numeroși – au imunitate mai puternică decât cei care preferă să stea singuri în casă. Relațiile de prietenie sunt foarte importante pentru o viață bogată și sănătoasă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate