5 cărți pe care trebuie să le citești


SAPIENS: SCURTĂ ISTORIE A OMENIRII – YUVAL NOAH HARARI

Yuval Noah Harari este un istoric israelian, profesor titular al departamentului de Istorie din cadrul Universității Ebraice din Ierusalim.

Este autorul cărților de succes internațional Sapiens: Scurtă istorie a omenirii (2011, tradusă în română în 2017) și Homo Deus: Scurtă istorie a viitorului (2015, tradusă în română în 2018).

„Publicată inițial în Israel, Sapiens a devenit rapid bestseller internațional, fiind tradusă în peste patruzeci de limbi.

Acum 100.000 de ani, pe Pământ ar fi existat cel puțin șase specii de oameni. Astăzi, există una singură: noi, Homo Sapiens.

Ce s-a întâmplat cu celelalte? Și cum am ajuns să fim stăpânii Planetei? Sapiens îmbină istoria și știința pentru a pune în discuție tot ce știm despre noi înșine.

Arată cum ne-am unit ca să construim orașe, regate și imperii, cum am ajuns să credem în zei, în legi și în cărți, dar și cum am devenit sclavii birocrației, ai consumerismului și ai căutării fericirii.”

PUTEREA OBIȘNUINȚEI – CHARLES DUHIGG

Charles Duhigg (56 de ani) este un jurnalist și autor de non-ficțiune de origini americane, onorat cu premiul Pulitzer.

A fost reporter al publicației The New York Times și autor al cărților: Puterea obișnuinței și Mai inteligent, mai repede, mai bine.

În prima dintre opere, autorul explică de ce există deprinderile și cum pot fi modificate acestea. „Cu ajutorul unor istorisiri captivante, Charles Duhigg prezintă un mod cu totul nou de înțelegere a naturii umane și a potențialului său.”

ARTA SUBTILĂ A NEPĂSĂRII – MARK MANSON

Cartea Arta subtilă a nepăsării este o reacție a scriitorului, Mark Manson (35 de ani), de asemenea antreprenor și consultant pentru dezvoltare personală, la industria de self-help care promovează o cultură a pozitivismului lipsit de rațiune despre care Mark spune că nu este nici practic, nici de folos.

Cartea are nouă capitole intitulate:

  1. Nu încerca.
  2. Fericirea este o problemă.
  3. Nu ești special.
  4. Valoarea suferinței.
  5. Întotdeauna ai de ales.
  6. Te înșeli în privința a tot (Dar și eu la fel).
  7. Eșecul este calea pentru a merge mai departe.
  8. Importanța în a spune nu.
  9. Apoi mori.

SECRETELE COMUNICĂRII NON-VERBALE – JOE NAVARRO

Joe Navarro (66 de ani), fost agent FBI și expert recunoscut în comunicarea non-verbală, își învață cititorii cum să … citească mai rapid oamenii.

Cum să le intuiască sentimentele și cum să le interpreteze comportamentul, cum să evite capcanele ascunse și cum să descopere o minciună.

TREI FEMEI – LISA TADDEO

Lisa Taddeo (40 de ani) este o autoare și jurnalistă de origini americane și italiene care a scris, în calitate de colaboratoare, pentru revistele New York, Esquire, Elle, Glamour și multe altele.

Prima ei carte, Trei femei, publicată pe 9 iulie 2019, a debutat pe prima poziție în topul New York Times al celor mai bine vândute scrieri de non-ficțiune.

Cartea a fost scrisă timp de 8 ani, perioadă în care Lisa a vizitat toate cele trei femei de un total de șase ori pentru a putea pătrunde în universul fiecăreia dintre ele.

Cartea prezintă, așadar, viețile a trei femei, lucru evident deja din titlu. „Lina, casnică și mamă, prizonieră într-o căsnicie care și-a pierdut pasiunea.

Maggie, o elevă de liceu în vârstă de doar 17 ani care are o relație cu profesorul ei de engleză, și Sloane, proprietara rafinată și plină de succes a unui restaurant, căsătorită cu un bărbat căruia îi place să o privească întreținând relații de natură sexuală cu alți bărbati, dar și cu alte femei.”

Foto: Shutterstock.ro

Citește și:

Kate Middleton a vorbit despre ședința foto realizată imediat după nașterea primului ei copil

Soția actorului George Clooney, acuzații la adresa președintelui american Donald Trump

Supranumită ÎNȚELEAPTA AMERICII, Oprah Winfrey spune care sunt cele mai importante lecții de viață

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Video