Soția actorului George Clooney, acuzații la adresa președintelui american Donald Trump

Soția actorului George Clooney (58 de ani), avocata Amal Clooney (42 de ani), specializată în drept internațional și în drepturile omului, l-a învinovățit pe președintele american Donald Trump (73 de ani) pentru termenii negativi folosiți să descrie jurnaliștii, aceiași termeni folosiți, de altfel, de către liderii statelor autoritare ale lumii.

Soția actorului George Clooney, acuzații la adresa președintelui american Donald Trump

„O parte din limbajul folosit la adresa jurnaliștilor de către liderii statelor autoritariste sunt inspirate de limbajul folosit de președintele Statelor Unite ale Americii”, a declarat Amal Clooney, pentru publicația The Guardian, relatează Haper’s Bazaar UK.

Donald Trump descrie orice formă de critică asupra politicilor sau acțiunilor sale drept „fake news” și a descris jurnaliștii drept „lipsiți de onestitate și oameni groaznici”, iar media în general drept „inamicul oamenilor”.

Pentru a proteja suprimarea media, Amal Clooney a propus implementarea unui sistem de sancțiuni împotriva indivizilor, inclusiv a miniștrilor, care încalcă drepturile omului, cum ar fi dreptul la libera exprimare.

Țările nu vor fi targetate, focusul fiind acela de a opri indivizii, de la miniștri la procurori, din a pune jurnaliști în spatele gratiilor, din a le afecta munca sau din a îi amenința în general.

Amal Clooney: „Autocrații dețin controlul media”

„Dacă liderii se unesc și devin inovativi în găsirea modalităților prin care să reducă presa la tăcere, nu ar trebui noi, ca protectori ai acesteia, să facem același lucru însă pentru o proteja”, mai spune Amal Clooney, descriind problema drept „reducerea la tăcere a democrațiilor”.

Amal Clooney mai recunoaște că este un „un peisaj destul de sumbru” când te gândești la violarea drepturilor omului, dar și că „acesta nu este momentul în care să renunțăm la luptă”.

„Autocrații dețin controlul media”, mai spune avocata. „Tot ce pot face eu ca avocat care luptă pentru drepturile omului este să încerc să accentuez problema a ceea ce este necesar să facem și să insist pentru ca o țară care ezită să facă, în cele din urmă, ceva.

Dar da, este un peisaj destul de sumbru când vine vorba despre a-ți asuma responsabilitatea pentru violarea drepturilor omului.”

Foto: Hepta.ro

Citește și:

Este însărcinată, dar a purtat cea mai sexy rochie la petrecerea de după decernarea premiilor Oscar. Ce vedetă a lăsat totul la vedere?

Supranumită ÎNȚELEAPTA AMERICII, Oprah Winfrey spune care sunt cele mai importante lecții de viață

Ea trebuia să o joace pe Rose în Titanic! Ce mare actriță a refuzat celebrul rol și care este motivul?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete