Vrei mult mai mulţi bani la salariu – Înscrie-te la MBA

educatie

Dacă eşti o persoană ambiţioasă şi îţi doreşti un salariu cu mai multe zerouri, specialiştii spun că acest lucru este posibil dacă te înscrii la un program MBA (master în administrarea afacerilor).

Diploma de MBA

Veste bună pentru români.

Potrivit digi24.ro, această diplomă de MBA poate ajuta persoanele cu loc de muncă să le crească salariul de câteva ori. Însă, se pare, că în funcţie de cât de perfomant este acest program de master în administrarea afacerilor, cu atât implică nişte costuri mai mari, şi nu numai. Astfel că, pe lângă taxele de şcolarizare mai e nevoie ca persoana să-şi dedice o mare parte din timp acestui program masteral.

Tipuri de MBA

În ţara noastră sunt multe programe de acest tip care vin în sprijinul celor care vor să-şi păstreze şi jobul actual.

Astfel avem două categorii de mastere:

  • part-time (din păcate acestea nu ajută foarte mult la creşterea salariului)
  • full-time (dacă doriţi să fie cât mai performant este nevoie să vă dedicaţi timpul cu precădere acestuia, şi, s-ar putea să fiţi puşi în situaţia de a renunţa la job pentru a urma cursurile full-time (doi ani).

Trebuie să vă gândiţi bine dacă puteţi supravieţui doi ani fără job, nu uitaţi că mai sunt şi taxele de şcolarizare.

Citeşte şi Unde ne sunt meseriașii de altădată?

Costuri

Bloomberg (o agenţie americană de ştiri) a analizat câteva tipuri de MBA din SUA şi a concluzionat care sunt costurile reale, astfel că dacă vrei un masterat în afaceri trebuie să te pregăteşti financiar serios:

  • un MBA la Stanford costă 430.000 de dolari
  • un MBA la Harvard costă peste 380.000 de dolari

Statisticile celor de la Bloomberg au relevat că cei care câştigau înainte să se apuce de acest program în jur de 50.000 de dolari anual, au reuşit aproape să-şi dubleze veniturile pentru că au ajuns să câştige 90.000 de dolari pe an, după MBA. În timp, absolvenţii au ajuns la performanţa ca după 8 ani să obţină cca 145.000 de dolari pe an. Cu alte cuvinte salariile s-au triplat.

România

În ţara noastră lucrurile stau altfel, pentru că o mare parte dintre corporatiştii români nu pot accesa MBA-urile din străinătate din cauza costuri piperate. Totuşi, ei se pot înscrie la cele programele locale, iar cele mai căutate sunt cele de week-end şi seral. Astfel că ei nu sunt nevoiţi să renunţe la serviciu care le aduce un venit stabil. La noi un master costă între câteva mii de euro şi câteva zeci de mii de euro, spre deosebire de State unde un Masterat MBA bun costă extrem de mult, peste 150.000 USD.

Citeşte şi Top 11 cele mai educate ţări din lume

Sursa foto: shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie