Avertizare meteo de ploi zilnice, în perioada 24 octombrie – 6 noiembrie

Oameni cu umbrele in statie la tramvai

Oameni cu umbrele in statie la tramvai

ANM ne informează că ploile vor fi nelipsite în perioada următoare – 24 octombrie – 6 noiembrie. 

Aşadar, în perioada sus menţionată, vremea va fi variabilă, iar ploaia îşi va face prezenţa zilnic.

Citeşte şi Tratamente naturiste cu legume si fructe de toamna

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Despre perioada imediat următoare, adică după 26 octombrie, avem alte veşti bune:

  • temperatura va scădea cu 6-7 grade Celsius
  • va ploua aproape în fiecare zi, în toată ţara

Vremea în Banat, în perioada 24 octombrie – 6 noiembrie

Bănăţenii nu vor avea de ce să se plângă în perioada 24-26 octombrie deoarece vremea va fi caldă, cu maxime de 19 – 20 de grade și minime de aproximativ 10 grade, în medie. Între 26- 28 octombrie, temperaturile din termometru vor scădea, ajungând ziua la 11 – 12 grade, iar noaptea înregistrând doar 4 grade Celsius. Din fericire, începând cu 29 octombrie până la sfârşitul lunii, vremea se va încălzi ușor, iar maximele din timpul zilei vor atinge o medie de 15 grade Celsius.

Prima săptămână din luna noiembrie nu va aduce schimbări de temperatură semnificative, temperaturile maxime situându-se în jur de 13 grade, iar cele minime, în jurul a 5 grade.

Totuşi pe 25-26 octombrie, probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va fi ridicată, acest lucru fiind valabil şi pentru perioadă ce urmează după 1 noiembrie. În rest, e posibil să plouă doar izolat și trecător.

Vremea în Crişana, în perioada 24 octombrie – 6 noiembrie

În Crişana, în perioada 24-25 octombrie, temperaturile maxime vor fi de 19 – 20 grade, ajungând pe 27-28 octombrie, la o temperatura de 11 grade.

Apoi, regimul termic din cursul zilei va marca o creștere ușoară, spre medii ale temperaturilor maxime de 13 grade, în data de 31 octombrie, pentru ca, în prima săptămână din noiembrie, să se mențină relativ constant, la o valoare medie de aproximativ 12 grade.

Valorile termice nocturne, de 10 grade pe 25 și 26 octombrie, vor scădea apoi spre 3 — 4 grade pe 28 octombrie, iar în a doua săptămână nu vor mai avea variații importante, ci se vor situa în jurul acestor valori. Probabilitatea pentru ploi în zona Crişanei va fi mai ridicată pe 25 – 26 octombrie și, la fel, după 1 noiembrie. În celelalte zile ale intervalului afişat va fi posibil să plouă doar izolat şi trecător.

Vremea relativ caldă de la începutul intervalului, când se va înregistra o temperatură maximă de 16 grade, va intra într-un proces de răcire care va determina scăderea cu 6 – 7 grade a valorilor termice la nivelul zilei. Astfel că, în perioada 27 — 30 octombrie, valorile termice vor fi de aproximativ 9 grade. Apoi, temperatura va creşte uşor, urmând ca între 31 octombrie și 6 noiembrie să stagneze în jurul a 10 – 11 grade, fără variații importante.

Primele nopți vor fi destul de calde, caracterizate de temperaturi minime ce se vor situa în jurul unei valori medii de 5 – 6 grade.

În intervalul 28 octombrie – 6 noiembrie, vor fi în jur de două grade Celsius, valori apropiate de normele climatologice ale acestei perioade.

Şansa de precipitații se va menține ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, însă ploi pe arii extinse și izolat mai însemnate cantitativ se vor semnala în jurul datei de 26 octombrie.

Vremea în Maramureş, în perioada 24 octombrie – 6 noiembrie

Aici, temperaturile maxime vor scădea, de la valori peste normalul perioadei în primele zile, când se vor înregistra valori termice diurne de 17 grade, în medie, spre 10 grade pe 28 octombrie. După această zi de 28 octombrie, nu vor mai fi variații importante de temperatură, media regională urmând a se menține la 10 — 11 grade până la finalul celor două săptămâni de prognoză.

Temperaturile minime vor marca și ele o scădere, de la 8 grade pe 25 și 26 octombrie, spre 3 grade Celsius, în intervalul 28 octombrie – 6 noiembrie.

Din păcate pentru cei din zona Maramureşului, în perioada de două săptămâni a prognozei, va ploua în fiecare zi pe arii relativ extinse, cu excepția zilei de 27 octombrie când probabilitatea de ploaie va fi redusă.

De altfel, până în jurul datei de 28 octombrie, vremea va fi rece pentru această perioadă, cu o medie a valorilor maxime de 8 – 10 grade și minime ce vor scădea spre două grade Celsius. După această dată, valorile termice diurne vor crește ușor și treptat și se vor menține în jurul a 10 – 12 grade Celsius, iar minimele nu vor avea variații semnificative și se vor situa în jurul valorii de 3 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în primele zile ale intervalului, însă cantități mai însemnate se vor înregistra în jurul datei de 26 octombrie. Ploi vor mai fi posibile în 29 octombrie și după data de 2 noiembrie.

Vremea în Moldova, în perioada 24 octombrie – 6 noiembrie

Până în jurul datei de 28 octombrie, vremea va fi rece pentru această perioadă, cu o medie a valorilor maxime de 8…10 grade și minime ce vor scădea spre 2 grade. După această perioadă, valorile termice diurne vor crește ușor și treptat și se vor menține în jurul a 10…12 grade Celsius, iar minimele nu vor avea variații semnificative și se vor situa în jurul valorii de 3 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în primele zile ale intervalului, însă cantități mai însemnate se vor înregistra în jurul datei de 26 octombrie.

Posibile ploi în 29 octombrie și după data de 2 noiembrie.

Vremea în Dobrogea, în perioada 24 octombrie – 6 noiembrie

Până în jurul datei de 28 octombrie, în Dobrogea, vremea va fi ușor mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă, cu o medie a valorilor maxime de 10 – 12 grade și minime tot mai scăzute, respectiv o medie regională de 4 – 7 grade.

După aceea, se va produce o încălzire ușoară, astfel încât la începutul lunii noiembrie se pot înregistra maxime în jurul valorii de 15 grade și minime, în medie, de 7 – 8 grade.

Şi aici, vor fi ploi în zilele de 26 și 27 octombrie, când sunt posibile și cantități mai însemnate și cu o probabilitate în creștere și după data de 3 noiembrie.

Vremea în Muntenia, în perioada 24 octombrie – 6 noiembrie

Valorile termice diurne, din zona Munteniei, vor scădea de la o zi la alta. Aşadar vremea va fi rece pentru această perioadă, media regională situându-se în jurul valorii de 10 – 12 grade.

Spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză, temperatura va ajunge la valori de 14 – 15 grade Celsius. Minimele termice vor scădea treptat pe parcursul primei săptămâni, de la valori medii în jur de 9 grade în noaptea de 25 octombrie, până la o medie de 3 – 4 grade în noaptea de 30 noiembrie, apoi vor mai crește ușor, spre medii de 5 grade.

Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată în intervalele 24 — 26 octombrie, respectiv 2 – 6 noiembrie, însă ploi pe arii extinse și izolat mai însemnate cantitativ se vor semnala în jurul datei de 26 octombrie.

Vremea în Oltenia, în perioada 24 octombrie – 6 noiembrie

Regimul termic din zona Olteniei va scădea treptat în primele cinci zile ale intervalului de prognoză, de la o medie regională a temperaturii maxime de 14 grade, până spre 10 – 11 grade, caracterizând o vreme rece pentru ultima decadă a lunii octombrie.

Sfârșitul primei săptămâni va aduce o creștere a valorilor termice diurne, care vor oscila până spre sfârșitul intervalului în jurul a 12 – 14 grade. Minimele termice vor porni de la valori medii de 9 grade și vor scădea până spre 3 – 4 grade Celsius, în noaptea de 30 octombrie, urmând să crească ușor, spre medii de 4 – 5 grade.

În intervalele 24 – 26 octombrie și 2 – 6 noiembrie, probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată, cantități mai însemnate de precipitaţii semnalându-se în jurul datei de 26 octombrie.

Vremea la munte, în perioada 24 octombrie – 6 noiembrie

În zona de munte, intervalul va debuta cu o vreme caldă pentru această dată, cu maxime în jurul valorii de 10 grade și minime pozitive de două până la 4 grade Celsius. În perioada 27 – 29 octombrie temperatura va scădea, spre medii ale valorilor maxime de numai două – trei grade Celsius și minime în jur de – 4 grade Celsius.

Un nou proces de încălzire ușoară va debuta spre sfârșitul lunii octombrie, astfel încât media valorilor maxime va fi de 4 – 6 grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de zero grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în zilele de 25, 26 și 29 octombrie și după data de 2 noiembrie. Vor fi ploi, dar în zona mai înaltă acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Sursa: agerpres.ro

sursa foto: shutterstock.ro

Citeşte şi Cum să-ţi ridici moralul în plină toamnă

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri