3 destinații din România care merită vizitate toamna aceasta

E toamnă, dar asta nu ar trebui să te oprească să-ți iei o vacanță. Chiar dacă e vorba de un weekend sau câteva zile libere, ar trebui să îți fie de ajuns pentru a te deconecta puțin de la stresul de la job și să-ți reîncarci bateriile până la concediul de sărbători. Pentru asta, îți propunem trei destinații ușor de vizitat în această toamnă, pe care, cu puțină imaginație, le poți acoperi într-o singură vacanță.

Brașov

Brașov e unul dintre orașele cu cel mai mare număr de turiști în tot timpul anului. Toamna, orașul e însă puțin mai aerisit, așa că vei putea admira pe îndelete locurile încărcate de istorie și cultură. Chiar dacă ai mai vizitat orașul, te asigurăm că vei avea mereu ceva nou de descoperit, de fiecare dată când te plimbi pe străduțele urbei de la poalele Tâmpei.

Orașul construit în jurul Bisericii Negre poartă și cicatricea unor clădiri mai puțin frumoase, datând din perioada comunistă, dar asta nu ar trebui să te oprească să te pierzi pe străduțele sale sau să faci un tur pe la turnurile de apărare. Bineînțeles, Strada Sforii, Piața Sfatului, Bastionul Fierarilor, alături de salba de turnuri sunt deja locuri clasice de vizitat. Dar numeroasele străduțe medievale, pline de farmec, te vor îmbia la o plimbare lungă. Și, dacă tot vorbim de plimbări, ai putea da o tură pe aleea de sub Tâmpa, sau poți vedea orașul de sus.

În apropiere de aleea respectivă se găsește și stația de telecabină, dacă vrei să urci rapid. Poți ajunge sus și dacă faci o plimbare pe îndelete, pe treptele Gabony sau pe drumul serpentinelor. Dacă vei ajunge după data de 1 decembrie, nu rata Târgul de Crăciun de anul acesta, organizat în Piața Sfatului.

Sibiu

Fostă Capitală Culturală a Europei, Sibiul are la fel de multe locuri frumoase de arătat precum Brașovul și celălalt oraș emblematic din zona Transilvaniei de sud-est, Sighișoara. Doar centrul orașului te va face să pierzi ore întregi, rătăcind prin Piața Mare și Piața Mică, sau prin împrejurimile lor. Dacă prinzi vreme bună, poți vizita întreg orașul pe bicicletă. Sibiul are mai mult de 300 de kilometri de piste de biciclete.

Dar Sibiul are mult mai multe de oferit, pe lângă atracțiile din centrul istoric. În cazul în care ți-ai planificat o minivacanță de câteva zile, vizitează și Muzeul Astra. Este cel mai mare muzeu în aer liber și totodată locul în care vei găsi o sumedenie de gospodării specifice zonelor rurale. O vizită aici e un bun prilej de joacă nu numai pentru copii, care pot face cunoștință cu stilul de viață din secolele trecute și satul istoric românesc.

Tot în Parcul Dumbrava vei putea vizita și cea mai veche grădină zoologică din România. Inaugurată la ideea inginerului Szekely, care a găsit câteva vulpi în timpul unei lucrări de reparații la barajul Sadu, Grădina Zoologică Sibiu a împlinit 90 de ani și adăpostește acum aproape 270 de animale și păsări din 63 de specii. Vei putea vedea nu doar animale autohtone, ci și tigri, jaguari, lame, pitoni, crocodili sau maimuțe.

Sighișoara

De la Sibiu sau Brașov la Sighișoara nu vei parcurge mai mult de 150 de kilometri, iar drumul dintre orașe e un festival în sine, mai ales în zilele de toamnă, când pădurile se colorează mirific. Sighișoara pe timp de toamnă e o încântare. Dacă ți-au mai rămas tichete de vacanta, profită de ele și caută cazare în cetate.

Practic, cetatea din vârful orașului e în sine un mic burg medieval, unde te vei simți mereu rupt de timp. În Sighișoara și în împrejurimi vei descoperi urmele comunității săsești, dar și opt dintre cele 27 de situri protejate Unesco. Sunt de neratat bisericile fortificate din Biertan, Prejmer, Darjiu, Saschiz și Valea Viilor, cetatea Calnic și, bineînțeles, Viscri.

Ce altceva poți face în Sighișoara? Lista este lungă de tot și probabil în capul ei trebuie pusă prima dată o plimbare pe străduțele medievale. Nu prea lungă totuși, pentru că iți mai trebuie puțină energie să urci pe Scara Acoperită. Apropo, știai că a fost construită acum aproape 360 de ani pentru ca elevii de atunci să poată ajunge la școala din vârful dealului feriți de ploaie sau viscol?

Și dacă tot rămânem în registrul plimbărilor la înălțime, nu rata Turnul cu Ceas. Muzeul amenajat în interiorul acestuia este o încântare, oferindu-ți o incursiune rară în viața breslelor din trecut.

Material realizat cu sprijinul edenred.ro

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta