Cum trebuie să îți alegi un espressor pentru acasă sau la birou

Cum trebuie să îți alegi un espressor pentru acasă sau la birou

Dacă e luni, e cafea. Dacă e prea dimineață, e cafea. Dacă suntem obosiți, e cafea. Cafeaua este un element esențial în viața noastră. Dintotdeauna ne-a fost aliat în lupta cu oboseala. Nu erau importante gustul, calitatea sau tipul de cafea. Cafea să fie!

În timp, gusturile s-au cizelat, iar cafeaua nu mai este un lichid maroniu la care se adaugă din belșug zahăr și lapte, și care are ca principal scop să ne țină treji. Acum putem vorbi despre tipuri de cafea, moduri de prăjire, gusturi, intensități, feluri de preparare. Totul pentru a experimenta și a găsi gustul perfect pentru noi.

Și toate ca toate, dar mai nou cafeneaua s-a mutat la noi acasă sau la birou, așa că putem experimenta în voie.

Dar cum alegem un aparat de cafea? Care sunt criteriile de selecție, la ce trebuie să fim atenți când vrem să luăm ceva de calitate bună, ceva care să ne facă să ne simțim în inima Italiei la orice oră?

Am trecut aici câteva dintre lucrurile la care trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm un espressor. Ne-a ajutat Tommaso, barista profesionist Saeco.

  1. Automat sau manual?
    Un espressor automat te scutește de toată munca de pregătire a cafelei de dinaintea momentului ca aceasta să între în aparat. Unde ții cafeaua, cum o macini, cât macini, la ce granulație etc. Transformă un proces complicat într-o simplă apăsare de buton. Votul nostru merge pentru un aparat automat.
  2. Râșnița. Ceramică sau din metal?

Cea din ceramică presează boabele de cafea și le macină uniform, fără să le încălzească, astfel se păstrează toate aromele. Cea metalică sparge boabele, le supraîncălzește și le macină neuniform. Așa că mergem pe râșniță ceramică. Partea bună e că un aparat automat are râșnița ceramică integrată. În plus, poți alege tipul de granulație în funcție de ce fel de sortiment de cafea pregătești.

  1. Diversitatea sortimentelor. Aici lucrurile sunt clare. Un espressor automat te ajută să pregătești rapid ce sortiment de cafea dorești. Espresso sau doppio. Ai carafa cu lapte și poți obține o mulțime de sortimente pe bază de lapte. Caffe latte, latte macchiato, cappuccino. În funcție de chef și stare. Cu doar o apăsare de buton.
  2. Întreținerea. Spălare, decalcifiere, schimbarea filtrelor. Ca să scapi de bătăi de cap, tot un espressor automat îți recomandăm. Poate duce până la 5000 de cești fără decalcifiere, datorită filtrelor performante.

Tommaso ne recomandă aparatul care îndeplinește toate criteriile de mai sus: espressorul automat Saeco Incanto. 7 specialități de cafea cu gust autentic italian oricând dorești. Ei sunt cei care au inventat râșnița ceramică și filtrul de apă care ne fac treaba super ușoară. Așa că votăm cu ei!

Spor la cafea!

 

Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse