170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Citate celebre ale poetului


 

Azi, 15 ianuarie 2020, 170 de ani se împlinesc de la nașterea poetului, prozatorului și jurnalistului român Mihai Eminescu.

170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Citate celebre ale poetului

Tot azi, românii celebrează Ziua Națională a Culturii. Cu ocazia acestui eveniment, președintele Klau Iohannis a transmis următorul mesaj:

„Aflată fericit între sărbătorile unirii românilor de la 1 Decembrie şi 24 Ianuarie, 15 Ianuarie celebrează creaţia eminesciană, cheia de boltă a identităţii noastre naţionale.

Ziua de naştere a poetului naţional ne reuneşte în jurul limbii şi literaturii române, ne dă oportunitatea de a ne cinsti artiştii, dar şi ocazia de a reflecta asupra destinului culturii şi patrimoniului nostru naţional.

Pentru această preţioasă moştenire, îi suntem recunoscători lui Mihai Eminescu şi culturii căreia El îi este Luceafăr de 170 de ani!”.

Declarația a fost transmisă de consilierul prezidențial Sergiu Nistor, în cadrul unei sesiuni solemne desfășurate la Academia Română, relatează Digi24.

Cu ocazia celebrării regretatului poet, am selectat câteva dintre faimoasele sale citate! Le găsiți în clipul de mai sus!

Citește și:

Regretata Cristina Țopescu, una dintre cele mai frumoase jurnaliste din țara noastră. Imagini de arhivă cu prezentatoarea TV

Imagini tulburătoare. Cum arată orașul Cernobîl la aproape 34 de ani de la catastrofa nucelară

Imagini cu puternic impact emoțional surprinse de fotojurnaliști în timpul incendiilor din Australia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Video