13 mai, Ziua Internațională a Dorului – Ce este dorul?

ziua internationala a dorului

ziua internationala a dorului

Ziua de 13 mai este trecută în calendarul românilor ca fiind Ziua Internațională a Dorului. Ce este dorul?

Pentru al cincilea an consecutiv, pe 13 mai, românii sărbătoresc Ziua Internaţională a Dorului. Iniţiativa a aparținut trupei Vunk care consideră că este important să ne strigăm dorul.

Pentru a marca și în acest an ziua internațională a dorului, trupa Vunk a lansat melodia “Mi-e dor de tine”, o baladă puternică, o recunoaștere și o acceptare a unui sentiment care este prezent în fiecare dintre noi și care ne îndeamnă să facem gesturi frumoase – #Dorul.

13 mai, Ziua Internațională a Dorului

“Dorul este o emoție pe care o trăim des – ne e dor aproape zilnic de oameni, de locuri, de arome, de perioade din viață care au trecut. Mai mult, ne e dor de cum ne simțeam noi lângă o persoană specială sau într-o situație care a mișcat ceva în noi. De aici și ideea de zi dedicată Dorului. Este important să ne acceptăm emoțiile și să le împărtășim către cei dragi, chiar dacă poate fi o ipostază vulnerabilă.

Ziua Dorului este un îndemn de a ne muta atenția pe lucrurile frumoase, pe ceea ce iubim la cineva. Este ziua cu cei mai mulți “pacienți”, a spus Cornel Ilie.

13 mai, Ziua Internațională a dorului – Ce este dorul?

Dar ce este dorul? De ce doare, de ce frige, de ce lasă urme…?

Din punct de vedere psihologic, dorul este un sentiment universal, însă în realitate este atât de complex încât nu se poate traduce în nicio limbă.

Dorul se simte, nu se explică! Este un sentiment egoist care te sufocă… Dorul doare încet și intens…

Dorul se simte până în măduva oaselor, dar e dovada că trăiești, că simți și că iubești! Dacă nu ar durea atât de tare, poate că n-am afla cât de mult suntem capabili să iubim.

Dorul înseamnă suma amintirilor frumoase… Dorul este despre oameni, despre senzații, trăiri, vise… El nu-ți cere să plângi, ci doar să-l accepți și să-l lași să te însoțească mai departe.

“Mi-e foarte, foarte dor de frumos şi de bun. Mi-e dor de oameni delicaţi şi buni. De oameni deştepti şi generoşi. De educaţie şi tradiţie. Mi-e dor de bun simţ şi bunăvoinţă”, scria Oana Pellea pe pagina personală de Facebook.

Ție de cine îți este dor?

 

Foto:shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse