10 reguli pentru un tatuaj sănătos și de calitate. Cum să-ți faci o mică operă de artă pe care să n-o regreți

reguli pentru un tatuaj sănătos și de calitate

reguli pentru un tatuaj sănătos și de calitate

Un tatuaj trebuie să fie reușit din punct de vedere artistic, dar mai are și alte condiții de îndeplinit. Durabilitatea lucrării și siguranța sănătății tale sunt două dintre acestea. Înainte de a face pasul, iată 10 reguli pentru un tatuaj sănătos și de calitate.

1. Verifică dacă unitatea are autorizațiile necesare, mai ales pe cea sanitară. Dar nici alte autorizații nu sunt de neglijat, de vreme ce legea le impune.

2. Odată ce ai intrat, verifică dacă spațiul de lucru este separat de recepție. Nu trebuie să fie în același timp nici vestiar, nici depozit. Să fie curat, bine iluminat și aerisit.

3. Trebuie să primești o fișă în care să răspunzi la niște întrebări privind starea de sănătate, alergii și contraindicații. Dacă ai probleme de imunitate, diabet, alergii, este bine să întrebi mai întâi medicul.

4. Un tatuaj presupune niște riscuri: durere, inflamație, infecție, sângerare și formarea de cicatrici. Ți le asumi?

5. Împotriva durerii, se folosesc creme analgezice. Trebuie să citești înainte prospectul, ca în cazul oricărui alt medicament.

6. Pentru a evita alergia sau intoxicația, trebuie să te asiguri că cerneala folosită este omologată în Uniunea Europeană. Trebuie să vezi recipientul original și acesta să poarte însemnul specific CE.

7. Citește lista de ingrediente a cernelii ce urmează să fie folosită. Vezi dacă nu ai alergie la vreuna dintre componente. Fotografiază lista ca s-o poți arăta medicului, în caz că ai probleme.

8. Ca să nu se infecteze, tatuajul proaspăt trebuie tratat ca orice rană. Se spală cu apă și săpun sau cu ser fiziolic, de mai multe ori pe zi. Se aplică o cremă protectoare sau un bandaj nelipicios.

9. Este contraindicat să intri în mare, în piscină, sau chiar în cadă cu tatuajul, timp de cel puțin două săptămâni. Nu este indicată nici expunerea la soare în acest timp.

10. Compară prețurile. Nu te duce la cel mai scump salon, dacă altul mai ieftin îți oferă aceleași condiții și aceeași calitate. Discută cu cei care au experiență.

Mihaela Serea
Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Diverse