10 reguli de supraviețuire în prietenia dintre fete

10 reguli de supraviețuire în prietenia dintre fete

Prietenia dintre fete este dificilă, dar și foarte frumoasă, asta dacă reușești să găsești persoana potrivită. Iată 10 reguli de supraviețuire în prietenia dintre fete.

1. Ține urechile ciulite, ochii mari și gura închisă.

Știi momentul acela plin de emoție în care prietena ta vine la tine ca la psihologul de urgență și îți spune plină de lacrimi și nervi cât de rănită este de o altă prietenă, ce i-a făcut aia, ce ticăloasă e, ipocrită și nesimțită. Tu, într-un acces de compasiune, o asculți, o înțelegi, ba chiar empatia merge atât de departe încât te identifici cu ea, simți ce simte ea, te doare și pe tine, te revoltă ce a pățit sărăcuța, nu merita una ca asta: Draga de tine, un om atât de bun și de onest'. Ba mai mult, te trezești că ți-e dușmancă aia, de moarte nu alta. Din vorbă în vorbă te pomenești aruncând cu ocara pe aia: Vaai, tuuuu, ce nerușinată și nesimțită, să vezi că aia…', deja ticăloasa nu mai are nume, și uite așa începeți o discuție despre alte defecte reale sau imaginare ale respectivei trădătoare… bla bla.

Greșeală fatală, capcană mortală. Ale dracu femei, care le-o înțelege. La un moment dat, mai ales dacă interesul o cere sau dacă îi trec nervii, le vezi împreună, prietene la cataramă ca pe vremuri, merg fetele în vacanță, la club, ieșiri de promenadă, pupici pe facebook și tu fraiera te uiți ca idioata. Tu nu ești parte din poveste, că deh, amica ta se simte nașpa să se dezică de ce a spus despre aia' care acum e frumi și scumpi. Cel mai rău scenariu e cel în care prietena ta să-i spună trădătoarei: Tu știi ce a zis aia despre tine?'. Luată la înghesuială și explicații, BFF (n.red. Best Friends Froever) se vede nevoită să atace: M-am săturat să pic la mijloc, m-am săturat de bârfă'. Fato, nu fi fraieră, ține urechile ciulite și ciocul mic, observă și taci, că altfel nu doar îți încarci sufletul cu problemele altora, dar ți-o iei tot tu pe cocoașă. Huo…bârfitoareo!

2. Pune-ți cheie la suflet și trăiește viața ta, nu a altora.

Știi momentul acela plin de tensiune, în care prietena ta povestește despre fostul soț, care nu o lasă în pace, o vrea înapoi, locuiește încă împreună cu el pentru că au copii? Omul e ok din punctul tău de vedere, că, de altfel, nu ți-a făcut nimic. Povestește cât de mult rău îi face, că o bântuie, că ea nu-l vrea pentru că a întâlnit pe altcineva, oricum fostul nu e bun pentru ea, a trădat-o, înșelat-o, dar nu are ce face pentru că trebuie sa-i suporte prezența, na, relațiile de familie o obligă. Tu, proasta, nu-ți mai trăiești poveștile, o compătimești maxim pentru tumultul ei sufletesc, e prinsă biata între două povești, între trecut și prezent, între o dragoste veche și una nouă, ce mai contează că tu ești singură cuc, bla bla. Și iată cum, pe nesimțite, ajungi să nu-l suporți pe om, să vezi în el un balaur, un bau bau. Mai mult, ea se folosește de numele tău pe telefon ca să vorbească cu celălalt, omul vede mesajele. Să vezi atunci cruci și dumnezei la adresa ta, ură pe viață, te calcă cu mașina. Pfoai! Înțeleg loialitatea, dar asta se cheamă prostie. Nu înțelegi ca madame se folosește de oameni? Vă joacă pe toți ca la teatrul de păpuși. Ea e victima perfectă cu aerul unei dive suferinde, tu proasta satului care o crezi. Bagă-ți mințile în cap și te detașează. Pune mâna pe telefon și zi-i omului că nu ești tu vinovată de cearta lor și nici că îi influențezi femeia în vreun fel. Altfel, te miri de ce-ți merge rău, îți iese pisica neagră în cale sau de ce nu frânează omul pe trecerea de pietoni. E păcat să te urască oamenii degeaba doar pentru că ești tu prietenă loială. Cine dracu apreciază? Poate bunică-ta pe lumea cealaltă și câțiva sfinți. Vezi-ți de treabă, stai în banca și viața ta. Huo…fraiero!

3.  Ține admiratorii pentru tine. Fă spovedania la popă, nu la femei.

Știi momentul acela dintre fete în care își spun cine le-a dat like, cine le-a scris pe mess, cine le curtează sau cu cine au început o idilă. Taci dracu, fato. Aia poate băga bine la cap, dar și în dorințe portretul omului tău, de care se îndrăgostește subit și iremediabil. Mai mult, dacă ești mai faină și mai curtată decât ea, te trezești că ar vrea să împarți cu ea admiratorii, că de, așa-i în prietenie. Ea te admiră și te invidiază în egală măsură, ăsta-i paradoxul relațiilor dintre fete. Și va dori să aibă și ea o bucățică. Și uite așa, te trezești că prietena ta cea mai buna, BFF, îi trimite cerere pe facebook, devine prietenă bună cu admiratorii sau cu iubitul tău, vorbește cu el despre tine ca o adevărată prietenă, se bagă în seamă maxim, încep confesiunile, trimite poze și mai e doar un pas până la a se strecura în patul lui. O bună prietenă împarte, n-ai de ce să te superi. Ori accepți, ori îi dai dracului pe amândoi. După un plâns zdravăn, învață lecția soro și pune lista de FB la secret. Huo….egoisto!

Citește continuarea pe catchy.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse