“Ziua Parintilor de Ingeri” marcata in 18 mari orase

“Ziua Parintilor de Ingeri” marcata in 18 mari orase

Sustinand drepturile parintilor de a-si comemora cum se cuvine copiii nascuti fara viata sau plecati prea curand din aceasta lume, simpatizantii E.M.M.A. vor aprinde anul acesta lumanari, simultan, in 14 orase din Romania si in 4 orase din afara tarii, respectiv in Anglia (Londra), Canada (Vancouver), Franta (Jossigny) si Germania (Offenburg).

“In fiecare an incercam, si in acest mod, sa oferim parintilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emotional de care stim ca au nevoie indiferent de circumstantele care au marcat aceasta tragedie. Din proprie experienta stiu ca nici un om nu trebuie sa treaca singur prin asa ceva si ca o vorba buna spusa cu sinceritate poate face diferenta majora intre un suflet chinuit si un om pe cale sa accepte incercarile vietii” spune actrita Bianca Brad. La ora 17.30 vor fi aprinse lumanari in memoria copiilor pierduti si vor fi inaltate baloane colorate, ca ritual simbolic de despartire a celor indurerati de copiii dusi din lumea celor vii.

Este o noua actiune din campania “Mame de Ingeri”, initiata de actrita Bianca Brad, care continua demersurile de sensibilizare a societatii romanesti cu privire la drama mamelor care si-au pierdut prematur copiii. E.M.M.A. este singura organizatie din Romania care vine in ajutorul mamelor/familiilor care au pierdut un copil si lupta pentru schimbarea atitudinii societatii civile fata de aceste tragedii, pentru schimbarea legislatiei in privinta recunoasterii identitatii fatului de la minim 20 de saptamani de sarcina cu toate drepturile care decurg din acest fapt dar si pentru a reduce rata mortalitatii infantile.

Pentru a face cat mai vizibil numarul ingrijorator de mare al copiilor care mor anual in Romania inainte sau imediat dupa nastere si a se lua masuri radicale pentru a preveni si a reduce numarul acestor drame, E.M.M.A. asteapta foarte multi participanti la manifestarile care vor avea loc in urmatoarele orase:

1. BUCURESTI – Stadionul Iolanda Balas
2. BAIA-MARE – Campul Tineretului de langa Stadionul de fotbal
3. BOTOSANI – Pietonalul Unirii
4. BRASOV – Parcul Titulescu
5. BUZAU – Parcul Crang
6. CLUJ NAPOCA – Parcul de la Belvedere
7. CONSTANTA – Plaja Modern
8. CRAIOVA – Parcul Nicolae Romanescu
9. DEJ – Parcul mic din Piata Bobalna
10. IASI – Parcul de la Palatul Culturii
11. ORADEA– Parcul Copiilor – Rogerius
12. SIBIU – Parcul Sub Arini, la statuia lui Mihai Eminescu
13. TARGU-JIU – In fata Catedralei Sfintii Voievozi
14. TIMISOARA – Biserica Ortodoxa din Piata Eforie

E.M.M.A. – Eternul Miracol Materna Alinare, este o organizatie neguvernamentala, nonprofit, a carei activitate se desfasoara pe baza de voluntariat si care sprijina familiile care trec prin drama pierderii unui copil, in mod special, pe cele care isi pierd copilul inainte ca acesta sa se nasca, durerea lor fiind cel mai putin inteleasa.

Pentru mai multe informatii: www.OrganizatiaEmma.ro
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri