Ziua Lacului Sfanta Ana debuteaza in acest weekend

Ziua Lacului Sfanta Ana debuteaza in acest weekend

Evenimentele ce se vor desfasura de-a lungul intregii zile parcurg un traseu al culturii locale si aduc in atentia tinerilor valorile muzicale, dansul popular, obiceiurile culinare si sportive, dar si legende si datini stravechi.

Ziua Lacului Sfanta Ana

Mii de oameni sunt asteptati sa viziteze Lacul Sfanta Ana in acest weekend si sa participe la spectacolele si concursurile pregatite de organizatori. Printre acestea se numara concursuri de gastronomie specifice zonei, concursuri de barci pe lac, concursuri de vaporase teleghidate pentru copii si numere de dans popular.

Cultura muzicala locala va fi adusa pe scena de catre formatia de rock popular „Szekler Band”. Incarcatura istorica a locatiei si traditiile sale vor fi transpuse intr-o reprezentare artistica a personajelor si personalitatilor din vremuri stravechi.

Ziua Lacului Sfanta Ana reprezinta un periplu al traditiilor si valorilor locale, ce exploateaza potentialul turistic ridicat al zonei, promovand turismul romanesc si cultura autohtona.

Lacul Sfanta Ana este considerat una dintre cele mai frumoase locatii din Romania, fiind singurul lac de origine vulcanica din Europa Centrala si de Est, o adevarata atractie turistica pentru iubitorii de natura. Aflat la hotarul dintre judetele Harghita si Covasna, la o altitudine de 946 m in masivul Ciomatu, lacul Sfanta Ana a fost in permanenta o sursa de traditii si legende, ce oglindesc frumusetea culturii locale.

Organizatorul evenimentului este Fundatia Eco–Hangu, iar proiectul a fost finantat prin fonduri europene, prin intermediul Programului Operational Regional 2007–2013, axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, 53 – Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica.

Ziua Lacului Sfanta Ana
24 iulie 2011

Programul evenimentului

10:00 – 11:00 – Concurs de barci pe apa Lacului Sfanta Ana
Participantii isi vor demonstra indemanarea si calitatile fizice intr-un concurs antrenant, in care cei mai buni vor vasli catre victorie.

11:00 – 12:00 – Activitati pentru copii pe apa Lacului Sfanta Ana
Cei mici vor avea parte de distractie pe apa si se vor juca si intrece cu vaporase teleghidate.

12:00 – 13:00 – Reprezentare momente istorice (demonstratie arme, simulare lupte)
Personaje si personalitati din vremuri stravechi, luptatori si eroi, cu totii vor readuce in prim plan traditiile si incarcatura istorica a locatiei.

13:00 – 13:30 – Ansamblu dansuri populare
Traditiile si obiceiurile vor prinde viata intr-un spectacol al dansului.

13:30 – 14:00 – Fanfara
Alaiul oficialitatlor si participantilor va avea parte de o primire fastuoasa pe sunete de fanfara.

14:00 – 15:30 – Concurs gastronomie specifica zonei
Cele mai gustoase retete traditionale vor fi savurate intr-o calatorie gastronomica a zonei.

15:30 – 16:00 – Fanfara

16:00 – 17:30 – Cantece traditionale
Devenite traditie, cantecele traditionale vor rasuna pe malul Lacului Sfanta Ana.

17:30 – 18:00 – Ansamblu dansuri populare
Traditiile si obiceiurile vor prinde viata intr-un spectacol al dansului.

18:00 – 19:30 – Invitat special formatia de rock popular «Szekler Band»
Una dintre cele mai cunoscute formatii din zona, Szekler Band va oferi un adevarat show pe acorduri de rock popular.

Lacul Sfanta Ana

Lacul Sfanta Ana este singurul lac de origine vulcanica din Europa Centrala si de Est, situat in Carpatii Orientali, la hotarul dintre judetele Harghita si Covasna, la o altitudine de 946 m in masivul Ciomatu, la 28 km departare de Baile Tusnad si la 15 km de Baile Bálványos.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Stiri