Ziua Internationala a Mimului la Teatrul Masca

Ziua Internationala a Mimului la Teatrul Masca

“Este un eveniment cu o conotatie aparte pentru Teatrul Masca – singurul teatru de pantomima si gest din Romania, un omagiu adus celui care a pus bazele acestui gen teatral. Va asteptam vineri la sarbatoarea teatrului in care emotia fiecarui gest exprima mai mult decat o mie de cuvinte”, declara Mihai Malaimare, Directorul Teatrului Masca.

Ziua Internationala a Mimului a fost instituita la initiativa Institutului International de Teatru in anul 1998 (declarat „Anul International al Mimului”) cu ocazia centenarului nasterii francezului Etienne Decroux – fondatorul artei „mimului corporal” sau al „mimului pur”.

Vineri intre orele 10.00 – 13.00 actorul si regizorul Mihai Malaimare va sustine workshop-ul “initiere in pantomima”.

La ora 19.30 Teatrul Masca va asteapta cu proiectii de film si un recital sustinut de tanarul compozitor Razvan Diaconu urmate de o reprezentatie a spectacolului Actorul – un one-man show provocator sustinut de Mihai Malaimare, dupa textul lui Mircea Dinescu, acompaniat de Mircea Tiberian, de aceasta data si cu invitati speciali.

Spectacolul va aduce in lumina reflectoarelor un actor care crede cu tarie intr-un altfel de teatru – teatrul de imagine, teatrul direct, in care textul este… chiar Actorul.

Vineri seara, pe scena de la Masca va invitam la o intalnire de neuitat cu actori din trei generatii.

Detalii pe www.masca.ro si pe blogul teatrului.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri