WICKED – expozitie de pictura, instalatie, sound&light design

Vizitatorii vor avea ocazia sa parcurga cele trei niveluri ale casei, fiecare cu o tema si atmosfera distincte, conturate in functie de personalitatea celor trei artiste. Un rol important il vor juca elementele de sound&light design si instalatiile-angrenaje menite sa intregeasca o experienta cel putin memorabila. Responsabil pentru lumini este Tudor Petrescu iar sunetul este semnat Mihai Dragomir.

In seara de 23 spre 24 iunie, spatiul din Transilvaniei 9 se deschide pentru un nou eveniment-spectacol de arta, sunet si lumina organizat cu ocazia Noptii de Sanziene. Vizitatorii vor fi asteptati incepand cu ora 21.00 cu o serie de surprize.

Expozitia va fi deschisa de pe data de 10 iunie pana pe 25 iunie, programul fiind de la 17.00 la 22.00 in intervalul 11-22 iunie, inclusiv. Pe 25 iunie la ora 17.00 va avea loc finisajul expozitiei.

Cele trei artiste descanta vizual o casa veche de pe strada Transilvaniei nr. 9, ca aceasta sa primeasca in incaperile si in memoria ei proiectiile picturale, obiectuale, luminoase, obscure si sonore ale experientelor lor subiective. Fie ca se concretizeaza in reprezentari (auto)portretizante mitizante sau hibridizate, elemente obiectuale din recuzita existentiala personala, semnificative biografic si afectiv – propuse ca atare sau inregistrate pictural – imaginile pe care cele trei alter-(i)ele le propun in expozitia „Wicked' , impreuna cu recursul la registrul sonor, va invita sa parcurgeti un traseu esoterico-ludic spre identitatile intime ale artistelor , ale locului si, prin empatie, spre propria mitologie existentiala.

„Casa din strada Transilvaniei va ascunde, in intunericul incaperilor sale, zoomorfologia farmecelor feminine. Voi trada delicatetea sau brutalitatea trasaturilor feminine, punandu-le in oglinda cu eul interior transfigurat in pasari. Va fi un traseu labirintic, cu o atmosfera fantastica si hipnotica.”
Otilia Cadar

„As putea sa explic rational optiunea de a expune in aceasta formula sau in acest loc dar cred ca dimensiunea rationala a acestei intamplari este prea putin relevanta de data asta. Daca o primesc ca un dat la care am participat activ pentru ca asa mi-a fost dat nu pot decat sa ma bucur de ea si sa ma minunez. Pe strada Transilvaniei nr. 9 o sa mut pentru un timp cateva cadre din my inside story.”
Adela Edu

Wicked are coordonatele unui proiect care m-a acaparat complet si pe care il simt aproape ca avand o viata proprie. Intr-un perpetuu dialog cu inconstientul, uneori in regresie catre un timp mistic al copilariei, alteori in reverie, tatonand spatiile specifice visului, imi doresc sa ofer privitorului chei catre usile ce deschid fantasticul din interior: nevoia de poveste, de mit, de supraomenesc.”
Nona Serbanescu

Otilia Cadar a terminat facultatea si masterul la Universitatea de Arte Bucuresti, sectia grafica si locuieste in prezent in Londra, UK. Otilia a participat la mai multe expozitii de grup in tara si in strainatate dintre care le amintim pe cele mai recente: in 2010, Storytelling – Zadar, Croatia, A5 Magazine-09 ISSUE-Remix – ICR Tel Aviv, Mosaiken 5 – Betahaus Berlin. Tot in 2010 a sustinut si expozitia personala IDOLLs la Bucuresti.

Premii si rezidente artistice: in 2010 rezidenta Back to Heritage, Zadar, Croatia, premiul STEP Beyond oferit de European Cultural Foundation, in 2007 Premiul Uniunii Artistilor Plastici pentru tinerii artisti.

Adela Edu se pregateste pentru un doctorat in arte vizuale dupa ce a parcurs atat facultatea cat si masterul in Pictura la Universitatea de Arte Bucuresti. Din 2008 este asistent la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti.

Adela a avut mai multe expozitii personale: in 2009 „Proiect pentru ultima lucrare' – Brasov, in 2008 la Galeria Studio din Brasov, in 2007 la Orizont, Bucuresti. Adela are multiple participari in cadrul unor expozitii de grup din care amintim: in 2010 expozitia de Master la Artis, Bucuresti, in 2009 Saloanele de Arta Brasov – atelier 35' in Brasov, „Clasic vs. Contemporan' la Ateneul Roman, Bucuresti, Simpozionul National de Pictura „Muntele, orasul si marea' editiile VII, VIII si IX, Bistrita etc.

Nona Serbanescu a terminat Facultatea de Arte Plastice la sectia Pictura, Universitatea de Arte Bucuresti si un master in comunicare la SNSPA. Din 2009 a initiat si conduce Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane. Proiecte artistice personale: in 2011 Retrairi Colective, prima editie in cadrul CNDB Ocupat, in 2009 Oaia Project – in cadrul Liber la Iarba – Cismigiu, Bucuresti; in 2005 Eu si Ceilalti – Gura Ocnitei, jud. Dambovita si Bucuresti. Dintre expozitiile de grup amintim: 2011 UNA Galeria, in 2004 Artexpo Bucuresti, Bienala de la Targoviste .
Activitate curatoriala in 2011: The [Good], the [Bad] & the [Ugly]… featuring the [Beauty], artisti: Alex Serban, Mircea Dragomirescu, Ilinca Oprea, Corina Raiciu.

Proiectul Wicked este organizat de Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane cu sprijinul Benevo. Parteneri media: B24Fun, Modernism, VeiozaArte, Rfi, Vernisaje

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri