Weekend de poveste la kika

kika_eveniment covoare orientale(1)

Întotdeauna un covor frumos aduce o atmosferă caldă în casa ta. kika vă invităm, între orele 14.00-17.00, să petreceți un weekend de poveste. Intrați în lumea lui Aladin, iar kika vă răsplătește cu multe premii surpriză.

În plus, kika vă așteptă cu o ofertă tentantă la toată gama de covoare orientale, ateliere creative și dansuri orientale.

kika_covoare orientale

Știați că…?

– la kika cel mai complex covor are 1 milion de noduri?

– Durata de fabricare a unui covor din lână sau matrase poate dura cca 5-8 săptămâni pe m2 și la producerea lui lucrează 5-6 persoane în medie de 3 ore pe zi?

– Primele locuri unde erau folosite covoarele persane erau la curțile regale iraniene?

– Covoarele persane erau dăruite de către șahul Persiei monarhilor țărilor vecine pt menținerea relațiilor de pace?

– În anumite covoare mai vechi s-au folosit fire de aur, de argint sau de mătase înconjurată de un fir de metal prețios?

– Covoarele orientale se limitează la doua sisteme de înnodare? Primul este numit nod turcesc sau Ghiordes, și este la modă în Asia Mica, Caucaz, Kurdistan si in unele localitati din Orientul indepartat. Al doilea este nodul persan sau Sehna, care, deși mai potrivit pentru a produce o finisare strânsă, fină, chiar catifelată, a fost, în multe părți din Persia, abandonat în favoarea nodului Ghiordes, care este mult mai ușor de legat?

Ca sa fiți la curent cu trendurile de design kika vă invităm și pe pagina de Facebook/kika-RO.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Familie- casa