Vremea se strică în aproape toată țara! Urmează zile cu ploi torențiale, vijelii și grindină

Vremea se strică în aproape toată țara! Urmează zile cu ploi torențiale, vijelii și grindină

După mai multe zile cu temperaturi destul de ridicate pentru această dată, meteorologii anunță că vremea se schimbă radical. Asftel, a fost emisă o informare de vreme rea, care este valabilă în perioada 4 – 6 mai, mai exact de joi după-amiază, până sâmbătă dimineață. Vor fi ploi torențiale, vijelii și grindină, în aproape toată țara.

Urmează zile cu ploi torențiale, vijelii și grindină în aproape toată țara

Așadar, soarele nu va mai fi la fel de generos ca și până acum. Începând de joi, de la ora 16:00, până sâmbătă dimineață, la ora 6:00, vor fi intervale de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător și cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină, conform Administrației Naționale de Meteorologie. Cantităţile de apă vor depăşi local 15 – 20 l/mp şi izolat 30 – 40 l/mp.

În seara zilei de joi și în noaptea de joi spre vineri (4/5 mai), astfel de fenomene vor fi mai frecvente la deal, la munte, în sud-vestul și centrul ţării. De asemenea, pe parcursul zilei de vineri și în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (5/6 mai), manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala cu precădere în zonele deluroase și montane, precum și în Oltenia, Transilvania și local în Muntenia.

Mai mult, până astăzi la ore 14:30, a fost emis un Cod Galben de ploi violente, în mai multe zone ale țării, cum ar fi: Județul Maramureș: Dragomirești, Sighetu Marmației, Băiuț, Bârsana, Bistra, Bocicoiu Mare, Bogdan Vodă, Botiza, Budești, Călinești, Câmpulung la Tisa, Desești, Giulești, Ieud, Leordina, Ocna Șugatag, Oncești, Petrova, Poienile Izei, Rona de Jos, Rona de Sus, Rozavlea, Ruscova, Șieu, Strâmtura, Vadu Izei.

În aceste regiuni, se vor semnala frecvente descărcări electrice, însoțite de grindină de dimensiuni mici. De asemenea, vor fi și ploi cu caracter de aversă care vor depăşi 20 – 25 l/mp, dar și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Povestea logo-ului controversat al Bucureștiului! Primăria Capitalei renunță la el, după acuzațiile de plagiat

Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România? Cu ce sumă își întreține fiica lunar

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri