Vremea se răcește considerabil! Cod portocaliu de ninsori abundente și cod galben de ploi și vânt puternic

Vremea se va răci considerabil în următoarele zile, iar meteorologii au anunțat ninsori abundente în mai multe regiuni ale țării. Temperaturile vor fi în scădere în toată țara, iar în Capitală va ploua în următoarele două zile.

Cod portocaliu de ninsori

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsori care este valabil până astăzi, la ora 16. Sunt așteptate precipitații moderate cantitativ și ninsori la munte. Încă de aseară, aria precipitațiilor s-a extins din vest și a cuprins treptat cea mai mare parte a țării, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. În Banat, Crișana, Maramureș și zona de munte aferentă, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15 – 20 l/mp. Va ploua, iar în Maramureș, nordul Moldovei și al Transilvaniei și în zona de deal din regiunile vestice, trecător se vor semnala precipitații mixte.

La munte, treptat vor predomina ninsorile și mai ales în zona înaltă se va depune strat de zăpadă.

Cod galben de ploi

De asemenea, meteorologii au emis și un cod galben de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, care este valabil de astăzi de la ora 16 și până mâine, 28 noiembrie, la ora 16:00. Astfel, în intervalul menționat în Muntenia, estul Olteniei și sudul Moldovei va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40 – 50 l/mp, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. Local în județele Vrancea, Buzău, Brăila Ialomița, Călărași și Ilfov vântul se va intensifica, temporar cu viteze de 55 – 65 km/h.

Cantități de apă de 15 – 20 l/mp și izolat 30 l/mp vor fi și în Dobrogea și vestul Olteniei. În special în dimineața zilei de marți, se vor semnala local precipitații mixte în Oltenia și pe arii restrânse în Muntenia.

Cod galben de ninsori

Meteorologii au emis și cod galben de ninsori, care este valabil în intervalul 27 noiembrie, ora 16 – 28 noiembrie, ora 18. Se vor semnala ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului la munte și se va depunde un strat de zăpadă.

În Carpații Meridionali și Orientali, va ninge însemnat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare mai ales în zona înaltă, cu viteze la rafală de 55 – 70 km/h.
Îndeosebi în noaptea de luni spre marți (27/28 noiembrie) și în prima parte a zilei de marți (28 noiembrie) precipitații predominant sub formă de ninsoare se vor semnala și în sudul și estul Transilvaniei și vestul Moldovei, unde local se va depune strat de zăpadă.

Mai mult, a fost emis și un cod portocaliu de ninsori abundente, care este valabil în intervalul  27 noiembrie, ora 20 – 28 noiembrie, ora 16. Acesta este valabil în următoarele regiuni: zona de munte a județelor Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș.

În intervalul menționat, în zona de munte a județelor Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș, va ninge abundent, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 55 – 70 km/h spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Când se aprind luminițele de Crăciun în București? Primarul Capitalei a făcut anunțul mult așteptat

Amănunte neștiute despre viața Cristinei Stamate! Actrița era dependentă de jocurile de noroc și își cheltuia pensia la păcănele

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri