Volanul de Aur 2017 – Votează mașina preferată și intră în concurs

Volanul de Aur este cea mai importantă competiție de profil auto din Europa.

volanul de aur1

Anul acesta, competiția Volanul de Aur a ajuns la a 41-a ediție. Cu peste 40 de milioane de cititori, revistele grupului Auto Bild formează cel mai mare juriu din lume. La ediția din acest an participă 42 de mașini noi.

Vă prezentăm, în continuare, sistemul de desfășurare și regulile competiției: La Volanul de Aur participă numai noutățile din anul respectiv pe plan european. Dacă o mașinănu se vinde în România, nu înseamnă că ea nu poate participa, atât timp cât se vinde în alte țări din Europa. Nu sunt acceptate facelifturi și moto​rizări noi, ci doar modelele absolut noi.

Mașinile sunt împărțite în cinci categorii. Dacă într-un an nu apar noutăți suficiente, se contopesc mai multe clase într-una. Astfel, în acest an, modelele participante sunt împărțite în clasa mică/compactă, SUV-uri mici/compacte, SUV-uri medii/mari, clasa medie/mare și  clasa sport.

Cititorii din fiecare țară acordă votul lor pe baza preferințelor. Fiecare cititor alege o mașină preferată la fiecare clasă. Pe baza votului cititorilor români se aleg mașinile câștigătoare pe plan național.

Voturile cititorilor din toate țările europene se cumulează și rezultă un clasament pe Europa. Primele 5 mașini la fiecare clasă se califică în finala mare. Nu este obligatoriu ca o mașină învingătoare într-o țară să intre automat în finală. În finală intră mașinile care au adunat cele mai multe voturi în Europa.

Finala va avea loc la începutul lunii octombrie, pe poligonul de teste de la Balocco, Italia. Aici mașinile vor fi evaluate de un juriu larg, care cuprinde: ingineri, designeri, piloți de curse, specialiști în conectivitate, celebrități și redactorii-șefi de la edițiile europene ale Auto Bild.

volanul de aur2

Tehnicienii evaluează calitatea de fabricație, protecț‌ia față de mediu, siguranța, raportul preț/putere și ușurința reparaț‌iilor. Piloț‌ii de curse evaluează motorul, trenul de rulare, manevrabilitatea și plăcerea în conducere. Starurile se pronunță asupra designului, spațiului interior, confortului scaunelor, modularității, vizibilității și ergonomiei, iar redactorii-șefi evaluează confortul la drum, ergonomia, nivelul de zgomot, performanțele dinamice, ținuta de drum și sistemele de asistență.

În linkul următor vă prezentăm lista automobilelor de la cele cinci clase din care trebuie să alegeți mașinile preferate. Concursul se desfășoară la adresa www.auto-bild.ro/volanuldeaur/, începând din 3 august. Pentru a te înscrie corect trebuie să votezi câte o mașină în fiecare clasă, în funcție de preferința ta. La nivel european, ponderea votului cititorilor este de 40% în alegerea câștigătorilor. Votează și poți câștiga numeroase premii atractive.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Diverse