Vladimir Putin urmează să-și recupereze superiaht-ul său de 570 de milioane de lire sterline în ciuda sancțiunilor

Vladimir Putin urmează să-și recupereze superiaht-ul său de 570 de milioane de lire sterline, în timp ce se pregătește să plece din Italia și să scape de posibile sancțiuni. Nava de aproximativ 140 m, numită Scheherazade, a fost pusă din nou în apă săptămâna aceasta, după ce a petrecut luni de zile pe uscat pentru reparații în portul toscan Marina di Carrara.

Polițiștii italieni sunt acum într-o cursă pentru a termina investigarea proprietății unui superiaht, care are spa-uri, piscine și două heliporturi, înainte de a porni. Palatul plutitor, numit după o regină persană legendară, este ancorat în portul de agrement din Italia din septembrie 2020.

Zvonurile conform cărora Putin ar fi proprietarul superiahtului au circulat de la construcția acestuia. Însă proprietatea sa nu a fost investigată până când echipa criticului lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi, a lansat un videoclip care detaliază echipajul, despre care se spune că ar fi de la serviciile de securitate ruse.

Autoritățile italiene au fost îndemnate să pună sechestru pe iaht, dar nava se poate strecura din portul de agrement în orice moment, cât timp rămâne sub investigație poliției.

Un fost membru al echipajului a spus că nava ar putea fi acum gata să plece imediat la mare, dar probabil că va fi supusă mai întâi verificărilor echipamentelor după lucrările de reparație, relatează New York Times.

Localnicii au spus că a existat o rafală de activitate la bordul navei în ultimele zile, deoarece membrii echipajului par să se pregătească să plece.

Gabriele, managerul unui club de iaht din apropierea ambarcațiunii, a declarat pentru The Telegraph: „Am auzit că urma să părăsească portul de agrement aseară, dar poate a fost întârziat din cauza vremii rea. Nu a fost confiscat de autorități, așa că cred că este liber să plece în orice moment.'

Șeherazada a evitat până acum aceeași soartă ale altor iahturi care aparțin oligarhilor ruși, care au fost confiscate ca răspuns la invazia Ucrainei de către Putin, deoarece polițiștii italieni încă cercetează cine deține vasul.

Potrivit The Sun, barca de lux recent reparată, numită de localnici „yacht-ul lui Putin', este acum liberă să plece, deoarece Guardia di Finanza nu și-a încheiat investigația și nu au fost impuse sancțiuni.

Potrivit presei italiene, proprietarul iahtului de lux este Eduard Khudainatov, un magnat al petrolului care nu este sancționat în prezent.

Khudainatov este un asociat de multă vreme al lui Igor Sechin – un apropiat al lui Putin și președinte al companiei petroliere de stat ruse Rosneft.

Dar oficialii și activiștii americani legați de Alexei Navalny au legat nava de Putin. Liderul opoziției ruse întemnițat a susținut că mulți dintre membrii echipajului iahtului erau membri ai Serviciului Federal de Protecție – agenția care asigură securitatea lui Putin și a cercului său apropiat.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri