Vizitează cele 5 castele de pe insula Santorini!

Frumoasa insulă Santorini te îmbie să te relaxezi sub razele soarelui grecesc, în cristalinele ape mediteraneene şi mai ales să explorezi faimoasele aşezări fortificate din perioada de dominaţie venetiană, între anii 1207 si 1580.

Insula Santorini

Modificări administrative

Cetatea Skaros din Imerovigli este una dintre cele mai importante, construită pentru a le oferi localnicilor protecţie împotriva piraţilor. Stânca pe care se găseşte este astăzi nelocuită, cu excepţia unei mici biserici, Capela Agios Ioannis. Din numeroasele locuinţe au mai rămas doarcâteva ruine, pe care le poţi admira, pe lângă peisajul mirific.

Kasteli din Pyrgos era o structura foarte inovativă pentru greci de a se apăra contra năvălitorilor: partea de jos a castelului era deschisă, astfel că apărătorii putea arunca ulei fierbinte pesteduşmani.

În plus, sistemul de pasaje era atât de complicat, încât cu greu ,,cei răi' ar fi putut găsi drumul spre localnici. La fel ca toate castelele din Santorini, intrarea este ocupată de Biserica AgiaTeodosia. Pyrgos a devenit capitala insulei după abandonarea cetăţii Skaros la jumătatea secolului al XVIII-lea şi înainte de Fira, capitala de astăzi.

Castele afectate de marele cutremur

Castelul Nimborio din Emporio a fost ridicat, cel mai probabil, în secolul al XV-lea, de către călugării de la mănăstirea din Patmos, dupa cum spun poveştile. Poziţionat chiar în centrul satului, acesta era considerat cel mai comercial din toate, deoarece aici avea loc piaţa insulei, unde se faceau toate tranzacţiile.

Marele cutremur din 1956 a avariat grav cetaţile fortificate de pe insulă, însă încă poţi observa frumoasele structuri specifice veneţienilor. Castelul din Akrotiri a fost atins şi de influenţele turcilor, de când au venit pe insulă, în 1617. Din 2012, aici s-a deschis un muzeu şi un atelier cu instrumente muzicale tradiţionale, în timp ce în zilele de marţi şi vineri se organizează concerte cu muzică din întreaga lume. Agios Nikolaos din Oia, ridicat în anul 1480, este locul preferat al turiştilor pentru încheierea unei zile perfecte de vacanţă, cu un apus de soare de poveste, care se lasă peste zidurile roşii ale cetăţii.

Sejur Santorini Grecia 

Hotel Roussos Beach- de la 345 euro/persoana, transport cu avionul, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe http://www.besttourism.ro/, call center 031/ 2263325

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Timp Liber