Virgil Ogășanu, despre ultimele zile din viața actriței Florina Cercel: “Celor care veniseră să o vadă le-a spus să o lase în pace că vrea să plece”

Virgil Ogășanu Florina CercelSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 2

Marea actriță Florina Cercel s-a stins din viață pe 30 iulie, la vârsta de 76 de ani, răpusă fiind de cancerul pulmonar. Actorul Virgil Ogășanu a cunoscut-o pe Florina Cercel în studenție, prin anii ’60, și de atunci între ei a existat o relație de prietenie foarte strânsă. 

Într-un interviu pentru Libertatea, Virgil Ogăşanu a vorbit despre prietenia dintre el și marea actriță a scenei românești, dar și despre ultimele clipe din viața acesteia, clipe în care, măcinată de boală, nu a mai suportat pe nimeni în preajma ei.

Florina Cercel era o fire bătăioasă

Am fost colegi de facultate, colegi de cămin – îmi amintesc de cantina cu cartelă! – și foarte buni prieteni, ne știam din anii 60, am fost în turnee, ne-am văzut foarte des la țară, la Cornu', a povestit cu tristețe actorul pentru sursa citată. Scena au împărțit-o pentru ultima dată în 2005-2006, când au jucat împreună în piesa „Moartea unui comis voiajor'.

Maestrul Virgil Ogășanu a declarat pentru Libertatea că fosta lui colegă de scenă era foarte săritoare, „s-a bătut pentru condiții mai bune pentru pensionari, încerca să își ajute colegii'.

Din cauza problemelor de sănătate, Florina Cercel nu a mai vrut să vadă pe nimeni

Florina Cercel și Virgil Ogășanu își dăduseră întâlnire la sfârșitul lunii iulie, la un pahar de vin și unul de vorbă. Din păcate, întâlnirea nu a mai putut avea loc.

Știam că avea probleme de sănătate, avea deplasări cu piesa «Gaițele» și acuza o oboseală, voia să ajungă la spital să vadă ce are. I-am spus că îi doresc multă sănătate, iar ea mi-a răspuns: – Te sărut, maestre! Ai răbdare că am să vin și eu la tine pe terasă, la sfârșitul lunii iulie, să bem un vin românesc! – ', a povestit, pentru Libertatea, Virgil Ogășanu.

Actorul își amintește cu durere că, după aflarea diagnosticului, în ură cu câteva săptămâni, actrița s-a închis în sine și nu a mai vrut să aibă de-a face cu nimeni în afară de membrii familiei și de cei foarte apropiați: “Nu a mai lăsat în preajmă decât familia și pe cei foarte apropiați. I-a gonit pe toți cei care veniseră să o vadă spunându-le: Lăsați-mă în pace că vreau să plec!“, spune maestrul.

Citeste si

Ultima poză cu actrița Florina Cercel. Chipul regretatei actrițe nu trăda nicio urmă de suferință

Cum arată azi Șerban din Liceenii. Tudor Petruț trăiește în America și a renunțat la actorie

EXCLUSIV AVANTAJE Olimpia Melinte, actrița principală din serialul Vlad': Nu-mi petrec timpul pe la evenimente. E așa de prețios încât nu vreau să fac lucruri care nu mă reprezintă'

Sursa foto: Facebook Teatrul Evreiesc de Stat, Facebook TNB

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete