Vine vacanța de vară. Ce tabere educaționale alegi pentru copilul tău?

tabere educaționale pentru copilul tău

tabere educaționale pentru copilul tău

Pentru toţi copiii vacanţa de vară este cea mai aşteptată. Unii aleg să-şi petreacă zilele libere la bunici, alţii în tabere – la munte sau la mare. Iar taberele nu mai sunt de ceva vreme doar locul unde copiii merg, se distrează şi se întorc mai poznaşi acasă. Dimpotrivă! Ele reprezintă o nouă experiență pentru copii și un mod perfect de a le ocupa (eficient) timpul – pe care-l au berechet în vacanţa de vară.

 Dezvoltarea personală începe devreme pentru tinerii care sunt la început de drum, iar rețeta ideală o regăsim într-o combinație reușită de activități cognitive și distractive în cele mai frumoase locuri din ţară şi străinătate. După cum spunea Aristotel „Rădăcinile educației sunt amare, dar fructul este dulce' – acest proces trebuie să fie construit astfel încât informația să fie ușor de asimilat prin intermediul unor activități interactive, care să-i motiveze.

Pentru toţi copiii vacanţa de vară este cea mai aşteptată. Unii aleg să-şi petreacă zilele libere la bunici, alţii în tabere – la munte sau la mare. Iar taberele nu mai sunt de ceva vreme doar locul unde copiii merg, se distrează şi se întorc mai poznaşi acasă. Dimpotrivă! Ele reprezintă o nouă experiență pentru copii și un mod perfect de a le ocupa (eficient) timpul – pe care-l au berechet în vacanţa de vară.

Taberele le permit copiilor să îşi facă noi prieteni, dar şi să întâlnească oameni sau să trăiască experiențe noi. Copiii trăiesc într-un cerc oarecum închis: familia, câțiva prieteni/colegi și profesori. În tabără, ei își petrec timpul cu un grup mai mare de covârstnici, își creează noi relații si noi repere educaționalo-motivaționale.

Dezvoltare prin motivare

Copiii tuturor timpurilor s-au transformat in oameni frumoși și valoroși ai societății atunci când au avut parte de repere valorice reale, stimulare şi deschidere. Taberele invită copiii la o provocare pe care o armonizează sub forma unui mix de distracție și acumulare cognitivă. Acesta este împărțit în workshop-uri de literatură, teatru, muzică, dans, psihologie practică, atreprenoriat, oratorie, dar și sesiuni de călărie, înot, fotbal, tiroliană, drumeții și treasure hunting, concurs foto, jocuri în echipă, teatru interactiv, karaoke și disco. Toate acestea pentru ca participanții să aibă parte de o poveste pe care să o spună mai departe.

Cel mai inteligent mod al copiilor de a se distra

Clasicismul în activitățile cu copiii a apus. În schimb s-au dezvoltat noi cadre în care aceștia să se întâlnească cu oameni valoroşi și să învețe, fără a le fi răpit dreptul la copilărie. Cu ajutorul trainerilor si profesorilor tinerii primesc suficientă inspirație pentru a-și descoperi inclinaţiile. Pentru că orice om are un talent și e important ca acesta să fie descoperit. La timp.

Îmbină utilul cu plăcutul

  •  Activitatea fizică

Astăzi din ce în ce mai puțini copii fac sport sau înțeleg beneficiile activității fizice. Majoritatea timpului îl petrec stând pe scaun, cu ochii în telefon, calculator, televizor și de multe ori activitatea fizică se rezumă la ora de sport de la școală. În tabără sportul este una dintre activitățile principale. Copiii își consumă energia jucându-se, practicând diverse sporturi de echipă sau plimbându-se, toate aceste activități fiind oportunități de mișcare.

  • Creșterea încrederii în sine

Fiind un altfel de mediu decât cel cu care s-au obișnuit copiii în viețile lor de zi cu zi, taberele le oferă acestora ocazia de a socializa, de a-și face prieteni noi și de a participa la diverse concursuri și activități. Toate acestea oferă copiilor posibilitatea de a învăța lucruri noi și de a excela în activitățile pe care le practică, având parte de reușite care le vor spori încrederea în ei înșiși.

  • Dezvoltarea anumitor abilități

Prin programe, taberele pun la dispoziția copiilor activități si cursuri care le sunt utile pentru a-și dezvolta abilitățile sportive, spiritul de aventură sau chiar talentele latente. Varietatea de activități îi ajută să descopere ce le place să facă și la ce activități se pricep cel mai bine.

  • Socializarea

Taberele sunt mediul perfect de interacțiune, comunicare și socializare. Plecarea în tabără presupune formarea unei comunități, ai cărei membri trebuie să trăiască în același loc pentru câteva zile, trebuie să învețe să se respecte reciproc, să comunice și să lucreze împreună. Taberele susțin ideea de muncă în echipă și de comunicare, fiind un mediu propice socializării și dezvoltării unor noi relații de prietenie.

  • Conectarea cu natura

În tabere copiii au prilejul de a se reconecta cu natura, practicând diverse activități. Aceasta este o schimbare față de stilul de viață obișnuit și are un efect benefic în ceea privește dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a copiilor.

Recomandările noastre

Având la bază un concept inovator, care se bazează pe educația alternativă, Taberele Coolturale BookLand pun accent pe dezvoltarea personală, sănătatea fizică si mentală a copiilor printr-un mix echilibrat de activităţi educaționale şi distractive, propunând „o minte deschisă într-un corp sănătos.'. Programul este menit să-i unească pe copii prin activități captivante. Acestea variază de la vizitarea obiectivelor culturale, spectacole de teatru și seri de film, la drumeții și plimbări cu bicicleta sau ATV-ul, la vânători de comori, sporturi la alegere, disco și cursuri tematice – creative writing, pictură, regie de film, oratorie, antreprenoriat și multe altele – ținute de specialiști, personalități sau profesori în domeniu. În plus participanții au și destul timp liber la dispoziție pentru a socializa și a citi, pentru că lectura nu poate lipsi dintr-o tabără organizată de BookLand.

Tabăra Medievală pentru Copii este locul unde cei mici pătrund în interesanta şi palpitanta lume a cavalerilor medievali. Organizatorii le pregătesc copiilor o serie de activităţi cu rol educativ, ateliere de creaţie inspirate din lumea medievală, toate acestea având ca scop deschiderea către onoare şi prietenie, instrumente de o mare importanţă în dezvoltarea şi formarea noastră, ca oameni. Aici copiii deprind arta şi codul de onoare al cavalerilor medievali în cadrul Atelierelor de tir cu arcul şi spadă medievală, sunt introduşi în lumea simbolisticii medievale prin intermediul Atelierului de pictură şi heraldică medievală, îşi cultivă talentul artistic și devin mai creativi și mai spontani în cadrul Atelierului de improvizaţie şi teatru medieval, explorând meşteşugurile medievale în cadrul Atelierului de realizare manuală a hârtiei, utilizând tehnici vechi de cinci secole pentru a prelucra celuloza prin reciclarea hârtiei. Pe lângă toate acestea vor putea confecţiona propriile lor scuturi cu însemne heraldice, vor face drumeţii, vor asculta legende medievale şi vor urmări filme istorice.

O EduTabără  în străinătate combină studiul unei limbi străine, cu pregătirea academică la standarde internaționale şi cu practicarea pasiunilor sau a sporturilor preferate, alături de tineri din întreaga lume. Portofoliul IntegralEdu de tabere de limbi străine în străinătate cuprinde peste 300 destinații în întreaga lume, având programe academice, recreative, tematice/vocaționale sau mixte in limbile engleză, franceză, italiană, spaniolă, germană, japoneză, chineză, olandeză, rusă, arabă, etc. Printre cele mai populare programe şi activităţi se numără cursuri de limbi străine, activităţi sportive precum: tenis, fotbal, echitație, înot, canotaj, pilotaj, navigație, windsurfing, golf, şah, scrimă, arte şi pasiuni: pictură, olărit, film, teatru, dans, muzică, instrumente muzicale, etc., cursuri de business, lege, medicină, media şi comunicare, pregătire portofoliu arhitectură, artă şi design, IT, inginerie şi programare, biologie moleculară, economie, filozofie, psihologie, design, jocuri video, programe de tineri lideri, dezbatere, modă, hospitality şi artă culinară, etc., pregătire pentru sisteme de învăţământ precum: IB, A-Levels, universitate, etc.

De Mihaela Petrovan

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cum poți avea un control asupra copilului fără să te impui

Taberele culturale în străinătate, noua modalitate de relaxare a elevilor

Performanța cere… pasiune necondiționată pentru un anumit domeniu

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie