Vin ninsori abundente în mai multe zone ale țării! Cum va fi vremea în următoarele zile

Vin ninsori abundente în mai multe zone ale țării! Cum va fi vremea în următoarele zile

Această săptămână începe cu vreme capricioasă, iar temperaturile vor fi din ce în ce mai scăzute. În Capitală a plouat încă de la primele ore ale dimineții. În restul țării vor fi ploi, ninsori şi intensificări ale vântului, iar maximele nu vor mai depăși 10 grade Celsius.

Astăzi, în interiorul arcului carpatic vor fi precipitații abundente. În zonele joase de relief, acestea vor fi sub formă de ploaie şi, trecător, lapoviţă, iar la munte vor predomina ninsorile, potrivit digi24.ro. Mai mult, vântul va avea intensificări în sud-vestul teritoriului, dar şi pe creste, unde se vor înregistra rafale de peste 70km/h. Valorile temperaturilor sunt în scădere faţă de cele din ultimele zile și vor fi cuprinse între 2 grade în estul Transilvaniei şi 10 grade Celsius în sud.

Vin ninsori abundente în mai multe zone ale țării

Marți, înnorările vor fi accentuate în vestul, centrul şi nordul ţării. Mâine va ninge în cea mai mare parte a Transilvaniei şi Maramureşului, iar în Banat, Crişana şi nordul Moldovei vor fi reprize de ploaie în care se vor amesteca şi câţiva fulgi de zăpadă. Vremea se mai îndreaptă de miercuri, iar temperaturile încep să mai crească. La mijlocul săptămânii, maximele se vor situa între 5 grade, în depresiunile intramontane, şi 15 grade, Celsius în sud-vest.

La munte însă, meteorologii anunță trei zile de iarnă autentică. Cu toate acestea, cele mai abundente ninsori vor cădea abia marți, iar vântul intens va viscoli şi spulbera stratul de zăpadă care se va depune. Valorile maxime de temperatură vor rămâne negative în majoritatea stațiunilor.

Cod galben de vânt la munte

Meteorologii au emis astăzi un cod galben de vânt puternic, care este valabil până la ora 14:00, în Județul Caraş-Severin, în zona de munte. În această regiune, se vor semnala la altitudini de peste 1700 m intensificări ale vântului, cu viteze care vor depăși la rafală 90 – 100 km/h.

Zăpada va fi viscolită, iar acest lucru va determina reducerea vizibilității, așadar șoferii ar trebui să fie foarte atenți la trafic.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

După Olaf, ciclonul Peter va acoperi toată țara. Vremea se răcește și mai mult din acest weekend

Ploi abundente în Capitală și vizibilitate redusă în trafic. Cod galben de ceață în mai multe județe

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri