După Olaf, ciclonul Peter va acoperi toată țara. Vremea se răcește și mai mult din acest weekend

După ce la începutul acestei săptămâni am avut parte de temperaturi ridicate, vremea a început să se răcească treptat în ultimele zile. Veștile meteorologilor nu sunt prea bune nici pentru următoarea perioadă.

Astfel, temperaturile vor scădea din ce în ce mai mult în perioada următoare, din cauza unui ciclon cu masă de aer rece care va ajunge sâmbătă noapte în partea de nord a ţării noastre. Acesta va determina o scădere a temperaturilor chiar şi sub zero grade Celsius pe timpul nopţii, potrivit News.ro.

După Olaf, ciclonul Peter va acoperi toată țara

În acest weekend, va pătrunde în România un alt ciclon cu o masă de aer cald. Acesta va provoca ploi abundente în sud şi sud-vest, iar de săptămâna viitoare, lapoviţă şi ninsori în zonele de deal şi de munte. Mai mult decât atât, meteorologii spun că nu este exclus ca ninsorile să apară şi în restul ţării.

Ciclonul Olaf ar fi trebuit să vină din zona scandinavă, dar s-a risipit, iar acum a fost înlocuit de ciclonul Peter, potrivit meteorologului Alina Şerban. Astfel, acesta ajunge în nord-vestul României în noaptea de sâmbătă şi se va extinde treptat, acoperind toată ţara.

Ciclonul are o masă de aer rece, astfel că temperaturile vor scădea spre 2-4 grade, la început în nord şi în centru, apoi în restul ţării, a declarat meteorologul pentru sursa citată. Pe timpul nopții, temperaturilem pot fi chiar și negative. Mai mult, un al doilea ciclon va intra, în ţara noastră dinspre Marea Adriatică, pe tot parcursul weekend-ului. Acesta va aduce o masă de aer cald care va provoca ploi abundente în sud şi sud vest, iar săptămâna viitoare, lapoviţă şi ninsoare în zonele de deal şi la munte.

Reprezentantul ANM a menționat faptul că nu este exclusă posibilitatea ca ninsorile să apară şi în restul ţării.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Ploi abundente în Capitală și vizibilitate redusă în trafic. Cod galben de ceață în mai multe județe

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri