Vi-l mai amintiți pe Jorj Voicu? Cum se numea, de fapt, în buletin îndrăgitul actor

Dacă ai prins anii ’80-’90, este imposibil să nu-ți amintești de chipul expresiv și de grimasele fermecătoare ale marelui actor Jorj Voicu. S-a stins devreme, la doar 52 de ani, în 1991, în urma unui stop cardiac.

Jorj Voicu avea un fizic impozant și un chip cu totul aparte

Prezența lui era greu de trecut cu vederea. Era un actor… impozant, masiv. Era gurmand și îi plăcea nespus de mult să gătească. Potrivit click.ro, din spusele apropiaților marelui actor, în deplasări, acesta căra după el tot felul de vase și ingrediente ca să-i iasă totul ca la carte. Dar nu doar fizicul impozant îl ajuta să umple scena, ci și chipul expresiv, cu ochii rotunzi, grimasele unice și vocea gravă.

Grație vocii cu un timbru aparte, Jorj Voicu era frecvent curtat de regizorii artistici ai teatrului radiofonic. Vocea lui oscila cu mare ușurință: de la tonuri înalte la accente mieroase sau grave.

În plus, în ciuda kilogramelor în plus, Jorj Voicu avea o grație aparte… doar studiase pantomima la Paris.

Care era, de fapt, numele din buletin al lui Jorj Voicu

Eugenia, mama actorului, își alinta copilul 'Voicuțu'. Nu, nu-i spunea pe nume micuțului, îi diminutiva prenumele. Pentru că, în ciuda a ceea ce știam cu toții, Voicu era prenumele, iar Jorj era numele de familie.

Iubirea de care a avut parte în familie i-a influențat puternic personalitatea. Jorj Voicu a dezvoltat niște calități frumoase și rare: sinceritate, generozitate, respect.

Jorj Voicu a fost urmărit de Securitate

În ultimii ani de viață, marele actor a fost urmărit de Securitate, care îi deschisese două dosare după ce fusese turnat autorităților de câțiva apropiați. Potrivit wowbiz.ro, Mircea Jorj, nepotul artistului și fost subprefect al Clujului, a reușit în 2010 să scoată de la CNSAS cele două dosare de urmărire ale unchiului său, în care erau arătate piedicile pe care sistemul comunist i le punea marelui actor în carieră. Fire lipsită de temeri, Voicu nu se ferea să-și exprime public dezaprobarea față de regimul comunist, ceea ce a determinat intrarea sa pe lista neagra.

Citeste si

Poveștile de iubire ale lui Clody Bertola, demne de filmele hollywoodiene

Drama care i-a marcat copilăria marelui actor Sebastian Papaiani

Monica Davidescu, despre fiica ei Dora: „A învățat să dăruiască din jucăriile ei pentru copii care nu au posibilități'

Foto: capturi YouTube, Facebook Teatrul Metropolis

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete