Vești bune pentru toți românii. De la anul am putea avea o nouă zi liberă

o nouă zi liberă 2018

Începând de anul viitor, numărul zilelor libere pentru români ar putea fi mai mare. O propunere legislativă prevede ca încă o sărbătoare să fie introdusă pe lista zilelor nelucrătoare.

Chiar dacă momentan este doar o propunere, un deputat din partea UDMR își dorește ca Vinerea Mare să devină zi liberă pentru toți românii. Cererea acestuia are la bază faptul că și în alte 16 state membre ale Uniunii Europene această zi este considerată sărbătoare legală.

„Iniţiativa legislativă prevede stabilirea zilei de Vinerea Mare ca sărbătoare legală, nelucrătoare. Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri înaintea Paştelui şi, astfel, ultima vineri din Postul Mare. Vinerea Mare în Europa este zi legală de sărbătoare în 16 ţări dintre cele 28 ale Uniunii Europene. În România, Codul muncii prevede 14 zile de sărbători legale, mai puţine faţă de alte ţări din Uniunea Europeană, de exemplu Belgia, Lituania sau Cipru, care au 16 – 17 zile de sărbătoare legală. Şi în România ar trebui introdusă Vinerea Mare ca zi de sărbătoare legală, fiind unul dintre cele mai semnificative evenimente religioase dintr-un an', sunt informațiile care vin în sprijinul propunerii legislative, potrivit mediafax.ro.

În momentul de față, propunerea legislativă a fost înaintată Senatului, iar pentru a fi aprobată, aceasta trebuie să treacă de cele două Camere ale Parlamentului și să fie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Legea actuală prevede ca românii să aibă parte de 14 zile libere, iar în anul 2018, vom beneficia de 11 zile și asta pentru că restul vor pica în weekend, zile care sunt deja nelucrătoare.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Zile libere 2018. Cum arată calendarul liberelor legale 2018

Cum va circula metroul de Crăciun și Revelion?

Bolile care te pot împiedica să obții permisul de conducere sau care pot duce la suspendarea acestuia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Stiri