Vești bune pentru medici! Salariul unui rezident din anul I s-ar putea mări la 4.400 de lei

Vești bune pentru medici! Salariul unui rezident din anul I s-ar putea mări la 4.400 de lei

De anul viitor, elevii care își doresc să dea la Facultatea de Medicină vor avea mai multe motive pentru a-și îndeplini visul, începând cu anul viitor. Salariile medicilor rezidenţi vor creşte de la 1 ianuarie 2018.

Această prevedere face parte din draftul proiectului Legii Salarizării la care guvernanţii lucrează acum. Așadar, dacă acest proiect se va pune în aplicare, rezidenţii din anul întâi vor avea un venit brut de cel puţin 4.400 de lei. La acesta se vor adăuga și sporuri, iar cei care sunt în anul șase vor câştiga peste 6.000 de lei lunar.

Este important de menționat că vor fi creșteri salariale și de sută la sută pentru medicii rezidenți din anul I. Conform draftului legii salarizării unitare aceștia vor avea un salariu de bază care va porni de la 4.481 de lei la care se vor adăuga și sporuri, scrie digi24.com. Astfel, suma la care va ajunge un medic rezident din anul I ar putea ajunge la aproape 5.000 de lei brut. Aceasta este singura categorie de medici rezidenți care va primi această creștere de salariu începând cu data de 1 ianuarie 2018.

Ce se va întâmpla cu salariile celorlalți medici

Ceilalți medici rezidenți vor avea și ei parte de creșteri salariale care se vor avea loc etapizat până în 2021. De exemplu, un medic rezident din anul II va avea în următorii patru ani un salariu de bază de 4.725 de lei, iar un medic din anul III va fi remunerat cu 5.132 de lei brut.

Medicii rezidenți din anii IV și V vor avea un salariu de bază de 5.377 de lei, iar cel mai mare venit brut îl vor obține rezidenții din anii VI și VII – 6.110 lei brut, sumă la care se vor adăuga bineînțeles și sporuri.

Foto: pixabay.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Elevii pot beneficia de meditații gratuite pentru admiterea la facultate

Manualele școlare se schimbă din nou și este posibil să dispară Evaluarea Națională

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri