Elevii pot beneficia de meditații gratuite pentru admiterea la facultate

Elevii pot beneficia de meditații gratuite pentru admiterea la facultate

Elevii claselor a XII-a care se pregătesc pentru admiterile la facultate vor avea parte de un ajutor în acest an. În cadrul Universității Politehnica Bucureşti (UPB), profesorii vor face meditații gratuite în perioada 25 martie – 10 iunie. Materiile care se vor pregăti sunt matematică, fizică, chimie şi economie.

„Este pentru al şaselea an consecutiv în care Universitatea Politehnica din Bucureşti redeschide sesiunea de pregătire pentru admitere, adresată în mod special elevilor din clasa a XII-a, disciplinele incluse în acest program gratuit fiind matematică, fizică, chimie şi economie. Anul acesta, organizatorii au pregătit 10 etape de pregătire în vederea admiterii în ciclul de studii universitare de licenţă, acestea urmând să se deruleze în perioada 25 martie – 10 iunie', anunţă reprezentanţii UPB, conform News.ro.

Lecții gratuite în weekend

Meditațiile se vor desfășura în fiecare zi de sâmbătă, în perioada menționată. Astfel, elevii din București sau din provincie or putea beneficia de acest program de pregătire educaţională, cursurile vor avea loc între orele 9.00 şi 13.00, în amfiteatrele UPB din Splaiul Independenţei nr. 313.

La acest program educaţional participă peste 10.000 de elevi, 50 la sută fiind din provincie, estimându-se totodată că 70 la sută dintre cei admişi în Universitatea Politehnica din Bucureşti au frecventat aceste cursuri gratuite, potrivit statisticilor ultimilor ani, făcute de UPB.

„Cursanţii se pot înscrie ulterior, în vederea admiterii, la orice altă instituţie de învăţământ, iar participarea lor la programul de pregătire se poate face doar prin simpla accesare a site-ului UPB', au mai spus reprezentanţii universităţii.

Programul de pregătire este puţin diferit de cel din liceu.

„Pe lângă faptul că urmăreşte programa analitică de liceu se fac şi probleme specifice examenului de admitere la UPB. O altă caracteristică este aceea că elevii pot veni şi cu probleme pe care nu au reuşit să le rezolve în mediul privat. Coordonatorul programului este prof. dr. Nicolae Ţăpuş care, de altfel, coordonează şi procesul de admitere în Universitatea Politehnica din Bucureşti', a mai adăugat sursa citată.

Foto: pixabay.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Ce-i cu laitmotivul din simularea examenului de Bacalaureat?

Cum simulăm că facem educație?

Manualele școlare se schimbă din nou și este posibil să dispară Evaluarea Națională

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie