Vești bune pentru cei care vor să studieze în străinătate! Sumele de finanțare vor crește

Vești bune pentru cei care vor să studieze în străinătate! Sumele de finanțare vor crește

Vești bune pentru cei care își doresc să studieze în străinătate! Din acest an, vor crește sumele pentru finantarea studiilor post-univeristare in Marea Britanie. Dacă până în prezent se putea opta pentru un împrumut din partea statului britanic de până la 10.000 de lire, din acest an cei interesaţi pot opta şi pentru împrumuturi ERASMUS. Astfel, valoarea potenţială finanţată ajunge la aproape 24.000 de lire.

Din 2017 are loc o premieră pentru cei care doresc să studieze programe postuniversitare în Marea Britanie. Împrumuturile pentru studiile postuniversitare în UK se pot lua concomitent cu cele ERASMUS. Valoarea totală a studiilor finanțate va fi de 23.900 lire.

Cei interesați pot opta pentru un împrumut în valoare de 10.000 lire, pentru doi ani. La acesta se poate adăuga un împrumut ERASMUS de 9300 lire, pentru un program de un an sau 13.900 lire, pentru doi ani. Rambursarea pentru împrumutul ERASMUS are loc într-o perioadă de 6-10 ani. Împrumutul către statul britanic poate fi returnat doar în momentul în care se atinge un venit anual mai mare de 21.000 de lire, rata nedepășind 6% din venit.

„Programele de împrumuturi sunt active pentru majoritatea universităților din Marea Britanie, studenții putându-și finanța în sistem combinat studii postuniversitare în valoare de până la 23.900 lire. De altfel, o parte din aceste universități vor fi prezente în România, la cel mai important târg educațional al anului – World Education Fair, pe 18 și 19 februarie în București și în Craiova și Constanța pe 21, respectiv 23 februarie. Aici, cei interesați vor putea discuta direct cu reprezentanții universităților despre opțiunile de studiu și de sistemele de finanțare',  a declarat Ana Maria Papp, manager al departamentului de Universități în Străinătate, IntegralEdu.

Cum se restituie împrumutul pentru studii

Până în prezent împrumuturile de la guvernul britanic pentru studii postuniversitare se făceau în limita a 10.000 de lire, maxim 5000 de lire în primul an, dacă studiile durează 2 sau mai mulți ani. Persoanele eligibile pentru împrumturile ERASMUS trebuie să fie cetățeni europeni care doresc să își continue studiile postuniversitare în Marea Britanie. Aceștia nu trebuie să fi studiat mai mult de un semestru la o universitate din Marea Britanie, pentru a putea accesa acest împrumut. În ceea ce privește rambursarea, aceasta începe la un an după absolvirea programului de studiu, absolvenții având posibilitatea să ia și o pauză de un an, de amânare a plății împrumutului, fără penalizări.

Printre universitățile care sunt în lista Erasmus Plus și care vor fi prezente la World Education Fair, se numără: Lancaster University, Coventry University, London South Bank University, Birmingham City University, Falmouth University, University of Leicester, Canterbury Christ Church University, University of Bradford. În cadrul evenimentului vor avea loc și prezentări dedicate finanțării studiilor de master.

World Education Fair ajunge în februarie la a 26-a ediție, fiind prezenți la București reprezentanți a peste 100 instituții educaționale din toată lumea.

„Reușim să aducem și în acest an la București universități, școli și licee de prestigiu din toată lumea, oferind participanților un concept educațional integrat, de Educație 360ᴼ, unic în țara noastră. Practic orice participant are acces la instituțiile de învățământ prin contactul direct cu reprezentanții acestora. Astfel, vor putea fi accesate licee și universități care oferă programe de studii pentru tinerii români, dar și instituții care organizează tabere educaționale în străinătate. Ca la fiecare ediție, ne bucurăm și de prezența unor instituții care vin pentru prima dată în România, din țări precum Germania, Finlanda, Mara Britanie. Printre acestea se numără și Cambridge Occupational Analysts, celebrul centru de testare și orientare profesională', a mai adaugat Ana Maria Papp.

World Education Fair este organizat de consultantul educațional IntegralEdu la hotel Radisson Blu, în perioada 18-19 februarie. Apoi va avea loc și la Craiova – 21 februarie, dar și în Constanța – 23 februarie.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Tu ştii de pe ce site-uri învaţă copilul tău?

Şcoala în spital'- învăţământ pentru copiii bolnavi

Care e diferența dintre un elev silitor și unul olimpic? Interviu cu Oana Moraru, fondatoarea platformei 'Vocea părinților'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie