Vești bune pentru cei care vor să călătorească în Canada. Ce măsuri intră în vigoare începând cu 1 decembrie?

reguli călătorie Canada

Românii care vor să călătorească în Canada nu mai trebuie să își facă griji în privința vizei. Începând cu 1 decembrie 2017, regulile se schimbă și accesul pe teritoriul Canadei va fi permis, fără să mai fie nevoie de acest document.

Noi reguli pentru cei ce călătoresc în Canada

Dacă până acum era nevoie de viză pentru a călători în Canada, peste doar câteva săptămâni, această formalitate va dispărea. Ministerul Afacerilor Externe a făcut anunțul oficial, precizând că cei care călătoresc în Canada și intenționează să rămână aici pentru o perioadă de maximum 6 luni, vor putea să facă acest lucru fără viză. În schimb, turiștii vor avea nevoie de o Autorizaţie electronică de călătorie.

'Liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în Canada reprezintă concretizarea demersurilor susţinute, întreprinse în ultimii ani de autorităţile române pe lângă autorităţile canadiene, atât la nivel bilateral, cât şi în format trilateral, cu sprijinul Comisiei Europene. Decizia autorităţilor canadiene constituie etapa finală a procesului de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii români, început la 1 mai a.c., când anumite categorii de cetăţeni români au început să beneficieze de acest regim (deţinătorii unei vize de rezidenţă temporară în Canada în ultimii 10 ani sau ai unei vize valabile tip non-immigrant pentru SUA. Autorizaţia electronică de călătorie (eTA) reprezintă o cerinţă obligatorie pentru toţi cetăţenii străini exoneraţi de obligativitatea deţinerii vizei, care tranzitează sau călătoresc în Canada pe calea aerului. Autorizaţia electronică de călătorie (eTA) are o valabilitate de 5 ani (sau, după caz, până la expirarea valabilităţii paşaportului) (…) Persoanele care intenţionează să intre în Canada pe cale terestră (autoturism, autobuz, tren) sau maritimă (la bordul unei ambarcaţiuni, inclusiv al unui vas de croazieră), ulterior datei de 1 decembrie 2017, trebuie să deţină doar un paşaport valabil, fără a mai fi necesară obţinerea autorizaţiei electronice de călătorie', au precizat reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe(MAE), potrivit mediafax.ro.

Această măsură va intra în vigoare începând cu data de 1 decembrie și vine în sprijinul celor care merg în Canada cu scopul de a-și vizita rudele, în scop turistic sau în interes de serviciu.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cutremur de 7,3 grade pe scara Richter. Peste 200 de persoane și-au pierdut viața

Imagini senzaționale cu Simona Halep alături de iubitul ei! Cei doi au plecat în vacanță în Portofino

Minivacanța de 1 Decembrie 2017. Câte zile libere vom avea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri