Vești bune pentru cei care s-au vaccinat anti-Covid-19: Nu vor mai purta virusul și nici nu-l vor mai transmite

Vești bune pentru cei care s-au vaccinat anti-Covid-19: Nu vor mai purta virusul și nici nu-l vor mai transmite

În urma vaccinărilor masive din întreaga lume, specialiștii au furnizat noi date care relatează faptul că persoanele vaccinate nu transmit virusul SARS-CoV-2.

„Datele noastre de la CDC sugerează că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc și că nu este doar în studiile clinice, ci și în date din lumea reală', a declarat Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA pentru postul de televiziune MSNBC.

În studiul CDC au fost monitorizați aproape 4.000 de oameni, personal medical, vaccinat sau nu care s-a testat săptămânal în perioada decembrie 2020 și martie 2021 pentru a depista Covid-19.

Dintre cei care erau vaccinați cu ambele doze s-au detectat doar trei persoane infectate cu Covid-19, iar alte 161 de persoane nevaccinate s-au îmbolnăvit. La doar două săptămâni de la efectuarea rapelului cu Pfizer sau Moderna, rata de infectare a scăzut spre zero.

În urma cercetărilor efectuate la Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor s-a constatat o eficacitate de 90% a celor două vaccinuri, iar acest lucru este un prim semn că cei vaccinați îi protejează și pe cei din jurul lor să nu se infecteze.

În continuare este nevoie de mai multe date pentru a cunoaște cu certitudine cât de mult protejează vaccinul, motiv pentru care specialiștii au recrutat mii de studenți pentru a afla mai multe despre cei care sunt asimptomatici și cât de mult pot răspândi aceștia virusul în rândul oamenilor vaccinați.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri