Vedere deAsupra lumii – Un nou proiect expozitional la Galleron

Gabriel Manolescu, grafica
Invitatul de onoare al lui Gabriel Manolescu, cel care a deschis oficial expozitia, a fost scriitorul si criticul de arta Corneliu Ostahie.

Desenele lui Gabriel Manolescu par a avea ca materie prima rigoarea liniilor, pe care creaturile sale fantastice, paradoxal, o contrazic si o confirma, in acelasi timp.

De altfel, de la proiectarea de masini si utilaje, la designul de interior si amenajari spectaculoase, parcursul profesional al lui Gabriel Manolescu a reflectat preocuparea sa pentru rigoare si imaginatie, implinita, constant, in pasiunea pentru grafica.

Lucrarile lui de grafica alb-negru sau color – prezente, de-a lungul anilor, in diferite expozitii de grup din tara si din strainatate, numeroase dintre ele gasindu-se azi in colectii particulare din Romania, Belgia, Franta, Portugalia, Germania sau Statele Unite – sunt tot atatea proiecte in care „produsul”, fie el o floare, o pasare, un balon, un peisaj, un chip, ori un oras halucinant vazut din cer, functioneaza. Privesti si iti este clar ca, desi nebunesti, ireale, toate sunt palpabile, pe toate le simti respirand, deplasandu-se, mirosind, luminand, zburand.

Si nu mai stii daca fantezia a simtit nevoia de rigoare pentru a se automodela in forme „acceptabile” perceptiei comune, sau rigoarea insasi, satula de obscuritatea cuminteniei, a cautat structuri noi pentru a continua sa existe.

Gabriel Manolescu, grafica Gabriel Manolescu, grafica

De fapt, nu are nici o importanta, atata vreme cat primesti in dar o poveste nestiuta a lumii pe care credeai ca o cunosti.

Iubitorii de arta vor putea admira lucrarile ce vor fi expuse la Grand Cafe Galleron, in pana pe data de 12 februarie 2012, zilnic intre orele 9.00-24.00. (mai multe detalii despre eveniment la www.grandcafegalleron.ro))

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Stiri